Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca i Salou alerten de la mobilitat al BCN World

Els dos ajuntaments presenten al·legacions al pla director del projecte referint-se a accessos, serveis i cessió de finques

Imatge virtual del projecte previst al CRT de Vila-seca i Salou, segons les condicions del pla director urbanístic. Imatge virtual del projecte previst al CRT de Vila-seca i Salou, segons les condicions del pla director urbanístic. EL PUNT AVUI.
Mobilitat Azahara Palomares / El Punt Avui
Diumenge, 06 Novembre 2016 10:17

Els ajuntaments de Vila-seca i de Salou han formalitzat en els darrers dies les al·legacions al pla director urbanístic (PDU) del complex recreatiu turístic (CRT), el document aprovat a l'estiu passat que ha de servir per desenvolupar el conegut popularment com BCN World. Tots dos municipis subratllen en els seus textos els problemes relatius als accessos i la mobilitat al futur complex d'oci i joc que s'ha de construir a tocar de Port Aventura, entre els dos municipis, i demanen que la vialitat es plantegi d'una altra manera per tal d'evitar situacions de col·lapse.

En el cas de l'Ajuntament de Salou, les al·legacions que han presentat destaquen el fet que les previsions de trànsit fetes pel pla director no són vàlides si s'extrapolen les previsions pròpies de futur de Port Aventura o les de complexos d'outlet com el de la Roca del Vallès. Per tant, consideren que la previsió de 778 vehicles per hora que, com a màxim, accediran al futur complex és una previsió massa baixa, mentre que alerten que les xifres de trànsit assignades a Port Aventura (4.918 vehicles l'hora) estan molt per damunt de les previsions pròpies del parc.

El consistori salouenc proposa replantejar els accessos amb un nou sistema en malla que serveixi de circumval·lació de tot l'àmbit del CRT i que hauria de quedar lligat amb un sistema de “transport intern”. Les al·legacions presentades per Vila-seca subratllen que les propostes d'accés incompleixen la previsió de mantenir separats els trànsits locals i de Port Aventura dels vinculats al nou projecte.

Depuradora i electricitat

Serveis com l'abastament d'aigua i de llum també ocupen part de les al·legacions de Vila-seca, que reivindica que per comptes d'ampliar la depuradora que ja hi ha de Vila-seca i Salou, se'n construeixi una de nova en l'àmbit del nou projecte. Pel que fa al subministrament elèctric, aposta perquè s'ampliï la subestació de Bellissens en comptes de construir-ne una altra, o que aquesta es faci a l'àmbit del polígon químic sud. Pel que fa a Salou, l'Ajuntament adverteix que les cessions obligatòries a administracions públiques del 15% del sòl es fan majoritàriament en terme de Vila-seca i, en aquest sentit, reivindica que el PDU prevegi que aquestes cessions les gestioni el consorci del CRT. La presentació de les al·legacions de tots dos ajuntaments tanca el termini d'un mes donat a tots dos consistoris per fer aportacions al document. Abans, el pla director va estar en exposició pública des de la seva aprovació fins a final de setembre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: