Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal del Penedès estrena el nou aparcament d’autocars

El pàrquing era necessari per ordenar el trànsit i garantir la seguretat viària, però també per acollir autocars en dies de molta afluència com la diada castellera del 15 d'agost

El pàrquing d’autocars del camí del Gosch, a la Bisbal del Penedès El pàrquing d’autocars del camí del Gosch, a la Bisbal del Penedès CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 20 Març 2018 11:17

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va inaugurar divendres 16 de març el pàrquing d’autocars del camí del Gosch, a la vora de l’Institut Coster de la Torre. Es tracta d’un projecte de la Regidoria d’Educació que, segons ha explicat la regidora d’aquesta àrea, Maguy Antolín, venia motivat per diversos objectius, entre ells “garantir la seguretat viària, agilitzar el trànsit, ja que era caòtic en hores punta, i reestructurar les places d’aparcament per a vehicles i motos”.

L’obra ha tingut un cost de prop de 200.000 euros tot i que “la xifra exacta la tindrem un cop s’hagin acabat de fer un parell de detalls que queden pendents, com ara posar la gespa, i l’obra es recepcioni de forma definitiva”, unes accions que segons ha comentat la regidora, són imminents. L’obra ha inclòs, entre altres, el condicionament del terreny, l’asfaltat, la tanca i la pintura amb la qual també s’han ubicat dues places perquè s’aturin els dos minubusos que fan servei a la zona, la plaça del bus urbà i el pas de vianants. A més, s’hi han instal·lat diferents elements de mobiliari urbà, com ara papereres, bancs i fanals.

Durant el seu parlament, la regidora d’Educació va demanar civisme per part de tots perquè els cotxes no s’aturin enmig del carrer i tot quedi ben organitzat, ara que hi ha el pàrquing d’autobusos. Tot i això, la regidora confia que l’empresa que fa el servei del transport escolar vetllarà per la seguretat dels alumnes i perquè aquests pugin i baixin de l’autocar respectant les normes de circulació.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Maria Serramià, va afirmar que “és un dia feliç per la Bisbal però també per una part de la comarca. Ens agrada que els nostres pobles i ciutats vagin avançant en equipaments, en aquest cas un equipament educatiu important perquè acull més de 650 alumnes, no només de la Bisbal, també de diferents punts de la comarca”.

Finalment, l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, va reocordar que fa 14 anys l’Ajuntament de la Bisbal va cedir el terreny on avui hi ha l’Institut i ara en fa 12 que va començar a funcionar amb 1r d’ESO. Ferré va explicar que l’Institut Coster de la Torre acull els alumnes de La Bisbal, Albinyana, el Montmell, Llorenç del Penedès, Sant Jaume i el Pla de Manlleu, amb la qual cosa es tracta d’un institut molt gran i “per això era tan necessari aquest equipament amb la finalitat de vetllar per la seguretat, ordenar el trànsit i desembussar la zona”.

L’aparcament, ubicat al costat de l’Institut Coster de la Torre, no només solucionarà els actuals embussos en les hores d’entrada i sortida dels alumnes a l’institut, també facilitarà el trànsit i l’aparcament d’autobusos en dies de molta afluència de gent al municipi, com per exemple, durant la diada castellera del 15 d’agost.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: