Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen les obres de condicionament de la C-51 a Vilardida

Els treballs inclouen la millora d'un tram de 2,4 quilòmetres i la construcció d'una rotonda a la Bisbal del Penedès

Les obres inclouen la millora d'un tram de 2,4 quilòmetres i la construcció d'una rotonda a la Bisbal del Penedès, a l'encreuament on mostra la imatge Les obres inclouen la millora d'un tram de 2,4 quilòmetres i la construcció d'una rotonda a la Bisbal del Penedès, a l'encreuament on mostra la imatge AJUNT. DE LA BISBAL DEL PENEDÈS
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Març 2018 12:32

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de condicionament de la carretera C-51 al seu pas pel nucli de Vilardida (Alt Camp), per un import de prop de 7,2 milions d'euros. Els treballs, que també inclouen la construcció d’una rotonda a l’altura de la Bisbal del Penedès, s’iniciaran la tardor vinent, un cop finalitzin les prospeccions arqueològiques previstes.

El tram que es millorarà té una longitud de 2,4 quilòmetres de longitud, entre els municipis de Vila-rodona, Montferri i Bràfim i les principals actuacions que es duran a terme són l’eixamplament i millora del traçat de la carretera. El termini d’execució de les obres és d’11 mesos pel que fa al condicionament i de 6 mesos, el de la rotonda.

Les principals actuacions

Els treballs consistiran en l'eixamplament de la carretera en el tram que actualment té 6,2 metres d’amplada fins als 10 metres previstos, amb dos carrils per a la circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals d’1,5 metres. També es milloraran els revolts en el recorregut i es construïrà una petita variant de traçat a la zona de l’encreuament amb la carretera de Montferri (T-204). Aquesta variant es desplaça cap al sud de la carretera actual i inclou la formació d’un tercer carril central per accedir a la T-204 i un altre per accedir a l’actual C-51, a la zona del nucli de Vilardida. A partir del tercer carril central, es construirà un tram d’uns 170 metres de nova carretera T-204.

Una altra de les actuacions preveu la millora de l'actual pont sobre el riu Gaià pel pas del tronc de la carretera, tot reparant els voladissos i formant dos carrils. Alhora, es formaran nous accessos a la rotonda de la carretera de Bràfim, on hi ha una benzinera, una zona de rentat i un restaurant.

També es preveu la construcció de nous camins a cada costat de la carretera, per a permetre l’accessibilitat als terrenys propers, així com la construcció de passos per donar continuïtat al trànsit de vehicles agrícoles. L’obra inclou un nou pas superior de 21 metres de longitud, un nou pont sobre el riu Gaià, el creuament amb un pas inferior tipus calaix amb el camí de les Terres del Gaià i un nou pas inferior per a l’accés a Vilardida dels vehicles agrícoles.

Rotonda a la Bisbal del Penedès

D’altra banda, el projecte inclou la construcció d’una rotonda a la mateixa carretera C-51, al seu pas pel Baix Penedès, al terme de la Bisbal del Penedès, en l’encreuament amb la T-240. El giratori, de 56 metres de diàmetre exterior, permetrà millorar la seguretat viària i la canalització dels moviments dels vehicles.

La rotonda tindrà 6 ramals: dos per donar continuïtat a la C-51; un per a connectar amb la T-240 -cap a la Bisbal del Penedès- i els tres brancs restants connectaran amb els vials de servei existents. Es preveu formar uns 400 metres nous en les connexions amb el vials de servei i 300 metres de nova carretera T-240.

La calçada anular de la rotonda estarà formada per 2 carrils de 4 metres, un voral exterior d’1,5 metres i un voral interior de 0,5 metres. Es preveu l’enllumenat amb 4 columnes de 10 metres d’alçada. Al centre de la rotonda es col·locarà un pal d’11 metres amb aerogenerador, panells fotovoltaics i antenes de comunicació.

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, s'ha mostrat molt satisfeta pel fet que "una obra que ha estat molt reivindicada per diversos col·lectius, com ara associacions de veïns i agricultors, finalment es liciti i tingui data d'execució", alhora que recorda que "els membres de l’actual equip de govern vam començar a lluitar aquesta millora al 2015 i ens sentim molt satisfets de veure que, per fi, serà una realitat".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: