Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació demanarà que s’executin els acords del Pacte de Berà, l’autovia A-7 al sud i una variant de l'N-340 a l’Arboç

La moció defensa, entre altres actuacions, una variant de l'Arboç per desviar el trànsit urbà de l'N-340

Imatge d'arxiu de l'N-340 a l'Arboç Imatge d'arxiu de l'N-340 a l'Arboç TERRITORI
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 19 Febrer 2018 14:45

El ple de la Diputació de Tarragona aprovarà el proper ple del divendres 23 de febrer una moció, impulsada des d'ERC i presentada conjuntament amb CiU i PSC, a favor dels alcaldes de Pacte de Berà i de les mesures per posar fi a la saturació i perillositat de la carretera N-340.

En el text de la moció es recorden els darrers accidents amb víctimes mortals a l'N-340, que van provocar una onada de reacció ciutadana i institucional, que va tenir una recepció per part del president del Parlament, Roger Torrent, als alcaldes que van signar l’anomenat Pacte de Berà.

ERC ha impulsat una moció a la Diputació que va més enllà de l’anomenat Pacte de Berà. A més del suport "incondicional" de la Diputació als alcaldes, reclama que el Ministeri de Foment compleixi el seu compromís que encara no ha portat a terme. Es tracta de dues mesures: desviar els vehicles pesants de l'N-340 a l’autopista AP-7 amb bonificacions, i permetre un trànsit gratuït per a la resta de vehicles per l’AP-7 que entrin i/o surtin entre Alcanar i Vilafranca del Penedès durant el mateix dia.

La moció també posa l’accent en altres dues reivindicacions del territori, perquè “la saturació de la carretera no només se soluciona amb la desviació dels camions cap a l'autopista”. La moció d’ERC, CiU i PSC recorda que la Diputació va aprovar al ple del 2 d’octubre de 2015 un pronunciament a favor que el Ministeri reprengués els tràmits, encallats durant anys, d’una autovia A-7. La moció del 23 de febrer tornarà a sol·licitar a Foment “que amb caràcter immediat i provisional, el trànsit intern per l'AP-7 des d’Alcanar/Ulldecona fins a l’Hospitalet de l’Infant, sigui gratuït, fins la finalització de les obres de l’autovia A-7” en el seu traçat al sud de la Central Nuclear de Vandellòs; això és, aplicar la mateixa mesura que es va aplicar entre l’accés a l‘autopista d’Altafulla/Torredembarra i el de Salou, fins que l’autovia no va entrar en servei entre aquests dos punts.

Una variant de l’Arboç per desviar el trànsit urbà de l'N-340

I l’altra reivindicació que la Diputació posa damunt la taula és desviar el trànsit, tant pesant com lleuger, que travessa l’Arboç pel mig del nucli urbà. El diputat d’ERC i regidor d’aquest municipi, Carles Ribé, recorda que fa més de deu anys, quan ell va ser l’alcalde (2005-2007 i 2009-2011) ja va tenir reunions amb el Ministeri de Foment per analitzar el traçat d’una variant de l’Arboç.

“Des que l’octubre de 2013 va entrar en servei la variant de l’Aldea -no sense haver estat les obres aturades durant anys i no sense les protestes del territori-, la N-340 s’ha convertit en una carretera que a la demarcació de Tarragona travessa encara un centre urbà, l’Arboç, amb el perill intrínsec per als vianants i per als conductors de tota classe de vehicles”, argumenta Carles Ribé.

La moció que la Diputació aprovarà el 23 de febrer, per tant, també demana que es redacti el projecte d’una variant de l’Arboç, perquè tot el trànsit que travessa el centre urbà sigui desviat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: