Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen les obres de reparació del pas sobre el tren entre Calafell i Cunit

El mal estat del pas representa un perill per ell mateix i, a més, mou moltes persones a travessar les vies en un tram on s'han produït molts atropellaments

La passarel·la presenta un important deteriorament, que Adif no ha solucionat en els últims anys La passarel·la presenta un important deteriorament, que Adif no ha solucionat en els últims anys AJUNT. CALAFELL
Mobilitat Redacció Infocamp
Divendres, 16 Febrer 2018 10:39

Les obres de reparació del pas sobre la via del tren ubicat just al límit entre els municipis de Calafell i de Cunit, van dimarts, 13 de febrer. Els preliminars es fan en horari diürn, però els treballs més importants es fan a la nit, tot aprofitant el manteniment de la catenària del ferrocarril, per estalviar un elevat cost en mesures extra de seguretat que Adif exigia.

Les obres tenen un cost de 28.556,81 euros, que financien al 50% els dos ajuntaments, si bé l’execució la realitza l’Ajuntament de Calafell. La passarel·la presenta un important deteriorament, que Adif no ha solucionat, tot i una reparació parcial de fa més de cinc anys. El mal estat del pas representa un perill per ell mateix, però a més mou moltes persones a travesar les vies, en un tram el quan s’han produït nombrosos atropellaments al llarg dels anys.

Els dos ajuntaments han considerat que, davant la falta de reacció d’Adif a les insistents queixes, assumir el cost de les obres era la forma més ràpida de resoldre el problema.

No obstant això, els dos consistoris han hagut de fer front a un últim escull. Adif al·legava que les obres comportaven un risc per al trànsit ferroviari i exigia mesures de seguretat adicionals, valorades en 14.000 euros. El regidor d’Urbanisme de Calafell, Miguel Ángel Perín, explica que “és curiós que Adif no faci front a les seves obligacions per mantenir la seguretat d’instal·lacions que són seves i que, quan els ajuntaments ho assumim per protegir els ciutadans, a sobre no hi hagi facilitats”.

Perín afegeix que “la solució ha estat fer coincidir les obres amb un manteniment de la catenària, que es fa a les nits perquè no hi circulen trens de passatgers. Ha calgut esperar dos mesos i escaig, però s’ha aconseguit un estalvi en una despesa innecessària que pujava a pràcticament el 50% del cost que tenia l’obra”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: