Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’alcalde de Reus acusa l’Estat d’haver “deixat de banda” el territori amb la seva aposta per l’Aeroport de Girona

Carles Pellicer es mostra “decebut” amb el Ministeri de Foment i es queixa que només hagi mirat “cap al nord”

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, aquest dimecres 14 de febrer, en roda de premsa a l'Ajuntament L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, aquest dimecres 14 de febrer, en roda de premsa a l'Ajuntament ROGER SEGURA/ ACN
Mobilitat ACN
Dimecres, 14 Febrer 2018 12:59

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, s’ha mostrat molt “decebut” pel fet que el Ministeri de Foment no aposti per l’Aeroport de Reus com a quarta pista del Prat i no tingui plans sobre la construcció de l’estació intermodal, que es manté aturada des del 2009. El batlle ha admès la seva sorpresa pels anuncis que beneficien l’Aeroport de Girona i s’ha queixat que ningú els ho hagués comunicat. “El govern del PP, que també hauria de ser el de tots, ha deixat de banda els 350.000 ciutadans d’aquestes terres”, ha denunciat. Pellicer s’ha queixat del “centralisme” de Madrid i Barcelona i ha lamentat que, en aquesta ocasió, s’hagi “mirat cap al nord” quan agafar un tren al Camp de Tarragona “encara és una aventura en ple segle XXI”. El batlle ha confirmat que, juntament amb la Cambra de Reus, demanarà una reunió amb Foment per tornar a explicar “una vegada més” el reivindicat projecte de l’estació intermodal. La voluntat és que aquest front comú també inclogui la resta d’alcaldes del territori, com el de Tarragona.

Dos dies després de l’anunci del ministre De la Serna sobre els plans de futur pels aeroports del Prat i Girona, l’alcalde de Reus s’ha queixat que l’Estat no aposti per desenvolupar les infraestructures pendents al Camp de Tarragona. “Hem fet els deures, hem fet moltes reunions i tenim un gran potencial”, ha reivindicat.

Pellicer ha recordat que l’estació intermodal projectada al sud de l’aeroport es va adjudicar el 2009 i “mai ha estat desprogramada”. “El 2010 es desafecta i, inexplicablement, surt dels pressupostos”, s’ha queixat. Per aquest motiu, ha dit, porten anys dialogant amb Foment i Generalitat per adaptar el projecte a l’actual context econòmic i per garantir, almenys, la construcció d’un baixador que sigui funcional.

“Aquest anunci de dilluns passat per part del ministre ens sobta i és inconcebible. Lamento que el PP i el ministeri no tinguin en compte una àrea geogràfica i demogràfica tan potent com és el Camp de Tarragona. Aquesta segona àrea metropolitana del país no té les infraestructures que es mereix”, ha reblat.

El batlle de Reus ha criticat que Foment “no s’hagi encomanat a ningú i surti amb un projecte que inexplicablement no ens ha comentat quan ens afecta indirectament”. Pellicer s’ha mostrat “decebut” i ha acusat l’Estat de “no ajudar” el territori. Per aquest motiu, li ha reclamat que prengui consciència de les necessitats de la zona i que actuï amb visió de futur, tot recordant que ha de de ser també “el govern de tots”..

Carles Pellicer també s’ha mostrat contrariat pel fet que Reus no es contempli com la quarta pista de l’Aeroport del Prat, malgrat que creix i s’hi està treballant des de la Taula Estratègica. “Una vegada més, no només Barcelona mira al nord, sinó que Madrid també ho fa, i això ens sap greu perquè després de les trobades i esforços fets, Madrid no ens té en compte”, ha subratllat.

Davant d’aquesta situació, l’alcalde ha explicat que, juntament amb la Cambra de Reus -una ferma defensora de l’estació intermodal- demanarà una reunió amb els màxims responsables del Ministeri. A més, ha assegurat que mantenen converses amb altres alcaldes del territori, com ara el de Tarragona, perquè s’hi sumin i facin front comú a Madrid.

En aquesta trobada, ha detallat Pellicer, explicaran novament “per si no ho saben” les necessitats en infraestructures del Camp de Tarragona. “Necessitem trens que funcionin i, avui per avui, agafar un tren encara és una aventura”, ha lamentat, alhora que ha denunciat que “el govern de l’Estat ha deixat de banda 350.000 habitants”. Pellicer ha insistit que “no tot és Barcelona en aquest país” i ha demanat “menys centralisme”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: