Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona instal·la el primer radar informatiu a la Via Augusta

El radar informa si la velocitat a la qual s’està circulant és l’adequada i no té efectes sancionadors

Imatge de l’aparell amb la pantalla que s’ha instal.lat a la Via Augusta Imatge de l’aparell amb la pantalla que s’ha instal.lat a la Via Augusta CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Gener 2018 16:24

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona ha instal·lat el primer radar informatiu dels quatre que té previstos per enguany. Des d’ahir ja està en funcionament el que s’ha col·locat a la Via Augusta, a l’alçada de la Baixada de la Beneficència.

Els radars informatius o preventius no tenen efectes sancionadors. La seva funció és fer arribar, mitjançant una pantalla, un missatge d’alerta a les persones conductores quan se superen els límits de velocitat i prevenir els accidents de circulació. Aquest tipus de radar informa si la velocitat a la qual s’està circulant és l’adequada, ajudant a corregir els possibles excessos. El senyal incorpora un display electrònic indicador de la velocitat en temps reals que s’activa en intermitent i de color vermell en cas que el vehicle superi la velocitat permesa. El missatge es reforça amb el senya de limitació; en aquest cas, 40km/h, sobre material reflexiu d’alta visibilitat. El sistema també disposa d’un software que permet enregistrar la velocitat dels vehicles i analitzar les dades per establir mesures correctores en cas necessari.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Josep Acero, ha manifestat que “el radar informatiu contribueix a millorar la seguretat viària i a reduir la sinistralitat, de manera especial, en trams urbans d’alt risc”. A més, ha afegit que “el seu caràcter no sancionador reforça la capacitat de conscienciació per respectar els límits de velocitat”.

El cost dels quatre aparell i la instal·lació ascendeix a 21.285 euros. Actualment s’està estudiant on s’instal·laran els altres tres radars.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: