Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els alcaldes exigeixen a Foment que els camions deixin de circular per l'N-340

Els alcaldes del Pacte de Berà recorden que la mesura ja s'havia d'implantar l'1 de gener i que no poden esperar a que hi hagi un nou Govern de la Generalitat que es reuneixi amb Foment o amb la concessionària

Imatge d'arxiu de la concentració dels alcaldes del Pacte de Berà Imatge d'arxiu de la concentració dels alcaldes del Pacte de Berà AJUNTAMENT DE CALAFELL
Mobilitat Redacció Infocamp
Dijous, 11 Gener 2018 08:22

Els alcaldes del Pacte de Berà han représ les accions per reclamar solucions al col·lapse de trànsit i als accidents a la carretera N-340. En concret, reclamen les mesures que s’havien d’implantar aquest passat 1 de gener, la més destacada de les quals era la prohibició de circular camions, i que per la situació política ha quedat en els llimbs.

El passat juliol, els ajuntaments havien arribat a un acord amb el Govern de la Generalitat, que tenia el suport del de Madrid, per adoptar mesures que milloressin la seguretat de l'N-340. Tanmateix, la provisionalitat que hi ha a la Generalitat ha aturat la seva implantació.

Un seguit d’accidents ocorreguts en les darreres setmanes, fins i tot amb víctimes mortals, ha disparat l’alarma dels alcaldes del Pacte de Berà, que pensen que si les mesures ja eren urgents, ara no es pot esperar ni un dia més. Hi hagi o no govern a Catalunya. En aquest sentit, s’han adreçat al ministeri de Foment, exigint-li que l’acord assolit fa uns mesos es porti a la pràctica amb caràcter immediat.

Les mesures

Aquest passat 1 de gener els camions haurien d’haver començat a circular obligatòriament per l’autopista AP-7 entre Altafulla i Vilafranca del Penedès. El trànsit hauria estat bonificat amb un 42,5% de descompte per als camions de pas, i un 50% per als desplaçaments locals.

L’altra mesura principal era la gratuïtat per als turismes entre Vilafranca del Penedès (entrada sud) i Ulldecona, a les Terres de l’Ebre, sempre i quan el viatge d’anada i tornada es fes en un màxim de 24 hores. Era el mecanisme per afavorir els desplaçaments diaris per motius de feina o d’estudis.

No pot esperar

Segons l’alcalde d’Alfatulla i portaveu del Pacte de Berà, Fèlix Alonso, “tot i que la investidura estigui prevista en breu, no podem esperar. Perquè després del nou Govern, venen els canvis de conselleres, i després els nous directors generals. Si hem d’esperar que els nous responsables comenci a reunir-se amb Fomento o amb la concessionària de l’autopista, no acabarem mai”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: