Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament de Cambrils inicia els treballs per enderrocar el pont de l’antiga N-340

El proper dijous 28 de setembre es tallarà al trànsit el pas superior del pont per començar el fresat de la plataforma

Imatge d'arxiu del pont de l'N-340 a Cambrils, que s'enderrocarà en la primera fase Imatge d'arxiu del pont de l'N-340 a Cambrils, que s'enderrocarà en la primera fase CEDIDA
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimarts, 26 Setembre 2017 16:09

Els treballs per enderrocar el pont de la Riera d’Alforja de l’antiga carretera N-340 començaran el proper dijous, 28 de setembre. L’Ajuntament i l’empresa adjudicatària treballen per realitzar les obres amb la màxima rapidesa i la mínima afectació al trànsit.

La primera part de les obres, que consistirà en el fresat de la plataforma del pont i el buidatge, implicarà tallar al trànsit el pas superior. Els conductors hauran de seguir la senyalització, que ja està col·locada, per desviar la circulació per vies alternatives. Des de l'Ajuntament, es recomana que tot l’accés a les urbanitzacions de ponent i el centre de la vila es faci per la carretera de Montbrió, agafant la sortida Cambrils-oest de l’A7. Per accedir a la zona del port, una altra ruta alternativa és entrar per Cambrils-Est, passar per Vilafortuny i seguir pel Vial del Cavet. Pels que vénen per l’autopista AP7, la millor opció és fer servir la sortida Cambrils-Montbrió.

D’altra banda, a partir de dilluns vinent, per necessitats de les obres, no es podrà aparcar a l’avinguda Baix Camp, entre l’avinguda Vidal i Barraquer i el passeig la Salle. Més endavant, per finalitzar aquesta primera fase de les obres, s’haurà de tallar també el pas per sota en ambdós sentits (l’avinguda Adelaida i el passeig la Salle) per poder portar a terme la demolició del pont. En el seu moment ja es donaran les indicacions i s’obriran vies alternatives.

La integració de la carretera en la trama urbana

El projecte de reconversió de l’antiga carretera N-340 en l’avinguda Baix Camp consisteix en la demolició i construcció del pont sobre la Riera d’Alforja i la reordenació del seu entorn. Aquest projecte dóna continuïtat a la transformació urbana de l’antiga N-340 i s’elimina la barrera històrica que separa dos barris importants del municipi aconseguint millorar substancialment la connectivitat entre tots dos, tant a nivell de circulació per als vianants com a circulació rodada. L’actuació també millorarà la seguretat dels vianants, tenint en compte que actualment no existeix un itinerari clar de connexió entre els dos barris, a excepció de la connexió que ha suposat la nova rotonda de recent construcció.

Fases del projecte

El projecte s’ha estructurat en tres fases i s’han adjudicat les dues primeres. La primera fase es basa en l’enderroc del pont i la urbanització parcial de l’Avinguda Baix Camp. La segona contempla la construcció del nou pont, més baix i integrat, sobre la Riera d’Alforja. I la tercera fase, encara no licitada, correspon a la urbanització del Passeig central de l’Avinguda Baix Camp.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: