Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls amplia la gratuïtat del bus urbà per al benefici de més col·lectius

A finals de setembre, els majors de 65 anys, les persones amb discapacitat, com també els menors de 18 anys de famílies monoparentals o nombroses, podran sol·licitar la targeta de tarifació social per accedir gratis al bus

Imatge d'un bus urbà de Valls que arriba fins al Barri Antic Imatge d'un bus urbà de Valls que arriba fins al Barri Antic AV BARRI ANTIC VALLS
Mobilitat Redacció Infocamp
Divendres, 04 Agost 2017 09:53

La gratuïtat de l’autobús urbà, que des de l’any passat s’aplicava a persones jubilades de Valls, enguany s’ha ampliat perquè tots els majors de 65 anys, independentment de si tenen la condició legal de jubilats o no, puguin beneficiar-se d’aquesta iniciativa. A més, la tarifa s’ha estès també per al col•lectiu de persones amb un grau de discapacitat reconeguda del 33%, com també a tots els menors de 18 anys de famílies nombroses o monoparentals. A partir de setembre, aquests col•lectius podran sol•licitar la seva Targeta de Tarifació Social que dona dret a accedir al bus de manera gratuïta.

El ple de l’Ajuntament va aprovar l’ampliació dels supòsits d’accés gratuït a l’autobús i, un cop es completi el tràmit administratiu de publicació oficial de la modificació de l’ordenança de transport urbà, aquestes persones podran efectuar la sol•licitud de la targeta, que es preveu que sigui a finals de setembre. Un cop sigui plenament vigent l’ampliació dels supòsits d’accés a la Targeta de Tarifació Social, els interessats hauran d’adreçar-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, aportant l’original i una fotocòpia del DNI, una fotografia de canet actualitzada i 3 euros que es corresponen als costos d’expedició de la targeta.

Amb aquesta ampliació es pretén universalitzar l’accés gratuït al transport urbà a totes les persones grans, amb l’objectiu d’afavorir l’ús del transport urbà i, a la vegada, facilitar la mobilitat i accés de les persones grans al centre urbà i als diferents serveis i equipaments públics. De la mateixa manera, se segueixen objectius similars facilitant a les persones discapacitades i als menors de 18 anys de famílies nombroses i monoparentals el seu accés també gratuït a l’autobús urbà.

L’any passat, la implementació de la gratuïtat per als vallencs jubilats ja va suposar un important increment de l’ús de l’autobús, que va augmentar en un 27% el nombre de passatgers.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: