Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla té la travessera més ben valorada de tot el país

Un informe del RACC analitza 21 vies urbanes catalanes

Avinguda Marquès de Tamarit, l'antiga travessera de l'N-340 Avinguda Marquès de Tamarit, l'antiga travessera de l'N-340 ALTAFULLA RÀDIO
Mobilitat El Punt Avui
Dissabte, 20 Mai 2017 11:42

La travessera de l'antiga N-340 a Altafulla, l'ara anomenada avinguda Marquès de Tamarit, ha aconseguit el primer lloc en el rànquing del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) amb un total de 78 punts. L'Ajuntament va celebrar ahir els resultats i va destacar la seva vinculació amb les obres de millora que s'han fet en els darrers anys en aquesta avinguda. Els treballs, de fet, van ser molt polèmics pel gran nombre de passos elevats que s'hi van instal·lar.

La de Gandesa, la més perillosa

En canvi, la travessera urbana de Gandesa, de les carreteres N-420 i C-43, és la més mal valorada de tot el país. Amb només 26,5 punts sobre 100, la via de Gandesa presenta greus mancances en tots els factors analitzats. Així, l'auditoria detecta voreres de dimensions reduïdes i una mala disposició i il·luminació dels passos de vianants, a més de la manca de facilitats per a la circulació de bicicletes. Pel que fa a la seguretat viària, falten rotondes o semàfors a les entrades al nucli; a més, la travessera té pocs elements moderadors de la velocitat i els que hi ha són poc efectius.

Pel que fa les propostes de millora del RACC, consisteixen a fer disminuir la velocitat fins a 30 quilòmetres per hora al centre urbà, reduir l'amplada dels carrils de circulació per incloure un carril bici, construir rotondes a l'entrada de la capital de la Terra Alta i fer una variant que evite el pas dels vehicles pesants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: