Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els pisos d'‘emergència' de Tarragona no estan a punt

Quatre famílies desallotjades de Bonavista continuen a l'hotel en espera d'un habitatge disponible perquè hi ha pisos amb la llum o l'aigua donada de baixa

Les famílies van haver de retirar urgentment les seves coses i traslladar-se a un hotel. Les famílies van haver de retirar urgentment les seves coses i traslladar-se a un hotel. ACN.
Habitatge Josep Cartanyà
Dissabte, 10 Desembre 2016 07:59

L'Ajuntament de Tarragona només ha pogut reallotjar en un pis d'emergència social de la ciutat una de les cinc famílies de Bonavista que van ser desallotjades pel perill d'enfonsament de l'edifici en mal estat. Les altres quatre continuen residint a l'hotel Urbis mentre esperen ser traslladades a un pis. Fonts municipals asseguren que s'està treballant per desplaçar durant la setmana vinent els veïns afectats a algun pis d'emergència, un cop estigui “en disponibilitat”. El retard ve motivat perquè alguns dels possibles habitatges no tenien el comptador de l'aigua o de la llum donat d'alta o bé perquè el pis està ocupat per alguna dona protegida per algun cas de violència de gènere.

Una de les veïnes desallotjades, Toñi Pacheco, agraeix el tracte rebut a l'hotel Urbis però lamenta: “Estic patint estats d'angoixa i el meu fill té vòmits a causa de la situació.” La veïna reclama “un pis a Bonavista, i no a Sant Salvador”: “És allà, on tenim l'escola.” De moment, l'Ajuntament ha facilitat ajuts de transport gratuït i beques menjador per a les tres famílies amb menors escolaritzats.

Volen denunciar l'administrador però no poden

Les famílies del número 14 del carrer Disset de Bonavista volen emprendre accions legals contra l'antic administrador, que, segons els afectats, hauria ocultat un informe tècnic –l'agost del 2015– que assenyalava que calia apuntalar l'edifici perquè estava en males condicions. Segons els veïns, aquesta informació va estar “amagada” durant prop d'un any. El 2016, quan les esquerdes van augmentar, la comunitat va avisar un altre arquitecte, que els va desvelar l'existència d'aquell primer informe.

L'única via per resoldre aquest possible incompliment contractual és la judicial, però la presidenta de l'escala, Carmen Castillo, explica que les famílies volen denunciar l'administrador: “Necessitem alguna ajuda, ja que no podem contractar un advocat per iniciar accions legals.”

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: