Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC alerta sobre la manca de pisos de lloguer a Alcover

El grup de l'oposició proposa subvencionar els propietaris que rehabilitin i posin habitatges a lloguer social

Pis a la venda anunciat pel portal Fotocasa a Alcover Pis a la venda anunciat pel portal Fotocasa a Alcover FOTOCASA
Habitatge Redacció Infocamp
Dimecres, 03 Mai 2017 18:13

Esquerra Republicana considera que l’accés a l’habitatge és un problema afecta especialment Alcover, on el boom de la construcció "va ser poc intens i va deixar pocs pisos nous buits". Segons la Generalitat, els preu mitjà dels lloguers va passar de 314 e/mes al 2013 a 440e/mes l’any passat, en què la pujada va ser del 16%, molt per sobre de l’1,9% a què arribàr l’IPC.

D’altra banda, ERC-Alcover assenyala que actualment a Alcover el portal immobiliari de referència Fotocasa ofereix 3 habitatges en lloguer, mentre que en pobles veïns més petits se n’ofereixen molts més: 16 al Morell o 7 a Vilallonga. Els republicans també lamenten que la borsa de lloguer social del Consell Comarcal de l'Alt Camp, que ofereix als llogaters immobles a preu assequible a canvi de garantir als propietaris assegurances contra danys i impagament, "no té actualment pisos disponibles a Alcover".

En els darrers anys l’Ajuntament ha aprovat mesures per forçar l’augment de l’oferta: sancions als bancs que tinguin pisos buits, i cessió obligatòria per a lloguer social dels que té la Sareb (el “banc dolent”), però, segons ERC, 2per diversos motius no s’han fet efectives". Per tot plegat, Esquerra aposta per incentivar els propietaris d’immobles buits perquè els posin a lloguer social a canvi d’avantatges fiscals. Des del grup municipal d'ERC a Alcover recorden que aquesta mesura s’ha posat en marxa recentment a l’Ajuntament de Valls, que reduirà el 75% de l’IBI dels habitatges que estiguin en lloguer social, i que subvencionarà fins a 6.000 euros les seves obres de rehabilitació.

El portaveu del grup municipal,Josep Maria Flores (ERC), considera que aquestes mesures són especialment necessàries a Alcover, ja que moltes famílies tenen habitatges buits però no els lloguen perquè els calen reformes que no poden afrontar. Aquestes mesures, que ERC presentarà al ple municipal d’aquest divendres, s’emmarcarien dins d’un dels grans reptes que té oberts Alcover, que segons Esquerra seria “tornar a omplir de vida el Casc Antic”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: