Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

El preu del lloguer a Reus puja per la falta d'oferta

Un estudi al Pallol, al nucli antic, té un preu de 500 euros mensuals

Un pis de lloguer a tocar de la plaça del Teatre, al nucli antic de Reus Un pis de lloguer a tocar de la plaça del Teatre, al nucli antic de Reus MARC BUSQUETS
Habitatge
Dissabte, 04 Febrer 2017 12:11

Una nova bombolla immobiliària a l'horitzó. Aquest és el possible escenari futur que preveuen diversos experts del sector, pels quals l'augment dels preus dels pisos de lloguer al país pot dur-nos a un context econòmic similar al de l'inici de la crisi. En aquella ocasió, els habitatges de propietat van causar estralls en les finances de molts particulars. Actualment, però, hi ha una diferència essencial. Els bancs tenen encara tancada l'aixeta del crèdit i, per tant, les unitats familiars no s'estan sobreendeutant. El problema, en aquest cas, és un altre. “No hi ha gaires pisos de lloguer a un preu assequible”, explica Alejandro Bermúdez, de la immobiliària Bercoma.

“A Tarragona els preus s'han mantingut de manera més estable, però, pel que hem vist durant els darrers mesos, a Reus s'han incrementat”, exposa Sergi Guillén, de Finques Sagi. “El problema és que l'oferta de pisos de lloguer s'ha reduït o continua sent la mateixa d'anys enrere, i sí que és cert que els preus competitius comencen a ser difícils de trobar”, exposa.

Un estudi al Pallol per 497 euros

A Reus, alguns portals especialitzats com ara En Alquiler apunten cap a un increment d'un 2,8% del valor dels pisos de lloguer durant els últims mesos, tot i que, curiosament, entre el novembre i el desembre del 2016, el preu mitjà d'un habitatge a la capital del Baix Camp va baixar 6 euros (de 491 a 485). El preu més elevat del metre quadrat a la ciutat, segons indica Habitaclia, va ser l'abril del 2016, quan es va situar en 6,36 euros. Així, el lloguer d'un estudi de 50 m² hauria de ser de 318 euros al mes, preu pel qual als portals consultats per elaborar aquest reportatge no se n'ha trobat cap. El més econòmic d'aquesta superfície és a la Riera de Miró, per 390 euros. Al Pallol, en ple nucli antic, en val 497. En l'àmbit estatal, els preus dels lloguers van augmentar un 15,9% durant el 2016.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: