Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

Reus posa 80 multes a bancs que tenen pisos buits

El consistori, però, atura les sancions a les entitats que han cedit habitatges per al lloguer social

Els pisos de protecció oficial de la plaça de la Patacada, a Reus, estan gairebé tots ocupats Els pisos de protecció oficial de la plaça de la Patacada, a Reus, estan gairebé tots ocupats CEDIDA
Habitatge
Divendres, 03 Febrer 2017 07:49

L'Ajuntament de Reus va posar prop d'una vuitantena de multes als bancs que tenen pisos buits a la ciutat durant el passat exercici i el primer mes del 2017. Així ho va fer constar el regidor d'Urbanisme del consistori, Marc Arza, que va assenyalar, a més, que es treballa “per fer pressió” a les entitats financeres que disposen d'habitatges perquè “facin els deures” i els posin a l'abast de la població que ho necessiti.

En aquest sentit, mesos enrere es va decidir aturar les sancions als bancs que han mogut fitxa i que, per tant, han alliberat pisos amb l'objectiu que puguin ser usades amb finalitat social. Arza va valorar de manera especial “la bona col·laboració” establerta amb el BBVA, Caixa Bank i Banc Sabadell, entitats a les quals no se sancionarà mentre “segueixin en aquesta línia”.

Per contra, sí que s'han obert diligències per castigar Bankia, que, segons dades municipals, tindria 250 pisos buits a la capital del Baix Camp.

Així, Arza va revelar que durant el 2016 es van emetre 44 multes, mentre que enguany ja se n'han posat 33. Pel que fa a l'obertura d'expedients sancionadors, en aquest 2017 ja en són 37, dels quals 31 s'han adreçat a Bankia. En cas que es multi per primer cop l'entitat, la sanció és de 4.500 euros. Quan és per segon cop, aquesta augmenta fins als 5.500.

De passada, Arza va repassar les accions que s'han impulsat des de l'Ajuntament en aquest camp. Ara per ara, un 80% dels habitatges de les promocions gestionades per Redessa estan ocupats. De fet, tan sols hi ha 35 pisos per llogar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: