Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La DOP Siurana preveu un 30% menys d'oli

19 cooperatives d'aquest segell han participat a la Fira de l'Oli de Tarragona

Estand de la Cooperativa de Salomó, a la Fira de l'oli de Tarragona. Estand de la Cooperativa de Salomó, a la Fira de l'oli de Tarragona. JOSEP CARTANYÀ.
Fires i Congressos El Punt Avui/ACN
Dilluns, 05 Desembre 2016 07:55

La sequera entre maig i octubre ha afectat la producció d'oli també de la DOP Siurana, que només envasa oli verge extra i que enguany preveu una baixada d'un 30% de la producció. Així, mentre que normalment la campanya tanca amb entre 4,5 o 5 milions de quilos d'oli, enguany se'n preveuen uns 3,5 aproximadament. Amb tot, el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, va assenyalar ahir que la qualitat serà “excel·lent” perquè la maduració ha estat retardada respecte a altres anys i això farà que sigui “més afruitat” i “amb més aromes”. Aquest cap de setmana, 19 cooperatives de la DOP Siurana han participat a la Fira de l'Oli de Tarragona.

Segons Galceran, la diferenciació entre altres olis i el Siurana és la qualitat de l'oliva però també la varietat. Majoritàriament, l'oli de la DOP Siurana –que aglutina la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix i l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Penedès i el Tarragonès– està fet amb la varietat arbequina. El repte de la DOP Siurana ara és que tot l'oli que produeixen surti envasat i certificat com a oli de gran qualitat. Ara, n'envasen al voltant de 70% però any rere any l'envasat va pujant i apropant-se a l'objectiu final: l'envasat total.

De les 37 entitats que hi ha dins la DOP Siurana, van prendre part a la fira 19 cooperatives en diferents casetes de fusta, en una imatge renovada de l'esdeveniment. Des de divendres i fins ahir (tot i que la pluja del matí la va aigualir), la fira va rebre força afluència de visitants. Els participants, satisfets, van afirmar que “la gent que s'apropa ve a comprar”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: