Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fira de Sarral rep prop de 4.500 visitants

L'atractiu dels vins locals i el protagonisme de l'alabastre l'any del centenari han donat un impuls a la fira

La Fira de Sarral va ser un èxit d'assistència La Fira de Sarral va ser un èxit d'assistència SÍLVIA ROBERT/ AJUNT. DE SARRAL
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Desembre 2017 08:48

La Fira de Sarral donava ahir el tret de sortida, amb l’acte d’inauguració a l’Ajuntament de Sarral que anava acompanyat d’una petita exposició dels treballs dels tallers que actualment treballen l’alabastre al municipi. Aquesta novetat es devia al fet que aquest any Sarral celebra el centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre al poble. Per això, durant l’acte, es va encoratjar la feina i treball dels alabastrers actuals, a qui el consistori va lliurar un petit obsequi.

Mentrestant, el Passeig del VIII Centenari es va omplir de gom a gom en un dels actes amb més tradició de la fira: l’esmorzar del firaire, que consisteix en un entrepà amb llonganissa a la brasa i vi local.

El vi, un dels atractius de la fira

Al Passeig també estava ubicat l’estand de l’Ajuntament, on es podien adquirir els tiquets per la degustació de vins locals, que aquest any de nou, feien un canvi d’ubicació, traslladant-se a la Plaça de l’Església. Amb els tiquets els visitants van rebre una copa amb el logotip de la Fira i sis tasts de vi de la mà de les especialitats de Cooperativa Vinícola de Sarral (Portell), Vins i Caves Rosa Maria Torres (Susel) i Cellers Bellod (Mas del Nen).

La degustació vinícola va ser un dels plats forts de la jornada i que va atraure més visitants. Les primeres dades apunten a que s’ha superat de nou el nombre de tasts servits els darrers dos anys. Tal com es destacava des del consistori, aquesta és ja una activitat totalment consolidada per la Fira i que ha esdevingut clau tant per l’atracció de visitants que suposa com per l’aparador i promoció que proporciona als productors vinícoles locals. Cal destacar que cap a les 14h, la majoria de varietats vinícoles estaven esgotades.

L'alabastre, protagonista en un any especial

La Fira de Sarral destaca per ser també punt de trobada d’artesans vinguts d’arreu de Catalunya que realitzen demostració d’ofici en diferents punts del nucli urbà del municipi. Ara bé, cal destacar que enguany, degut a la celebració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral, el treball d’aquest mineral ha tingut un protagonisme especial.

D’una banda, a la Plaça de l’Església es va poder gaudir de la demostració d’ofici de dos dels artesans del poble; Isidre Magre, mestre artesà i gerent del Museu de l’Alabastre, i Antonio Tardiu Arcangioli, nét d'un dels creadors del primer taller modern d'alabastre a Sarral, Víctor Arcangioli. D’altra banda, s’han pogut visitar dues exposicions, una ubicada a l’Ajuntament on s’hi podien veure peces dels 5 tallers que actualment treballen l’alabastre; i '100 alabastre Sarral', l’exposició central de 2017 · Any Alabastre Sarral ubicada a la sala d’exposicions del carrer Hospital i de la que s’han realitzat visites guiades. Avui era l’últim dia per poder veure aquesta mostra que es va inaugurar el passat juliol en motiu de la Festa Major del municipi. Aquesta fa un recorregut per diferents peces que mostren de manera cronològica l’evolució del treball artesà de l’alabastre al llarg d’aquests 100 anys.

El Museu de l’Alabastre també oferia una exposició als visitants, 'Expofrares alabastre', on es van poder veure diferents parells de frares subjectallibres realitzats amb alabastre. A més, s’han ofert visites guiades amb descompte i s’ha presentat la col·lecció de models fets en alabastre per Ramon Ferran Sanahuja.

Un fira participativa

Mentre els carrers s’omplien de gent per degustar les especialitats vinícoles locals, observant el treball dels mestres artesans i l’alabastre del municipi, la Cooperativa Vinícola de Sarral ha estat visitada per centenars de persones en la XI Trobada de Plaques de Cava que com ja és costum, ha despertat la curiositat de petits i grans. La Cooperativa també ha rebut multitud de visitants que han volgut visitar les seves instal·lacions. A més, també s’hi ha pogut veure una exposició de maquinària agrícola antiga. Vins i Caves Rosa Maria Torres també ha ofert tast de vins i caves a les seves instal·lacions.

Les diferents entitats del municipi també han format part de la Fira amb els seus estands i activitats. Tot plegat, una jornada festiva en un any especial per Sarral i l’alabastre que des de la Casa de la Vila es valora com un gran èxit, i que en les primeres estimacions, es valora que més de 4.500 persones han visitat Sarral. Val a dir que enguany s’han rebut moltes més visites de persones d’arreu de la demarcació de Tarragona.

Actualment des del municipi s’està treballant en que 2017 · Any Alabastre Sarral no s’acabi el 31 de desembre si no que segueixi endavant impulsant la importància d’aquest treball artesà pel municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: