Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vimbodí, aparador del vidre artesà amb Vitrum

La quarta edició de la festa se celebrarà aquest dissabte i diumenge amb una cinquantena d’activitats adreçades al públic familiar

Els mestres vidriers faran demostracions de vidre bufat a la festa i al 'Vitrumusical' Els mestres vidriers faran demostracions de vidre bufat a la festa i al 'Vitrumusical' J.M.POTAU
Fires i Congressos Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 29 Setembre 2017 08:55

La llarga relació de Vimbodí amb l’elaboració de vidre es torna a posar de manifest amb la celebració de la IV Festa del Vidre Artesà, Vitrum. Entre la cinquantena de propostes destaquen, per la seva espectacularitat, les demostracions en viu de vidre bufat dels mestres vidriers Igor Obeso, Diego Rodríguez, Ferran Collado i Paco Ramos a les Fonts del Gorg, plaça de les Orenetes, plaça Major i al Museu i Forn del Vidre. En aquest recorregut pel poble es podrà aprofitar per visitar el mercat d’artesania, on s’oferiran tastos de diversos productes, o assistir a la creació en directe d’un porró gegant de gel que tallarà l’escultor barceloní Ivan López.

I és que enguany la peça estel·lar de la festa és el porró, de manera que es podrà visitar una exposició didàctica de porrons de la col·lecció de Josep Maria Rovira, es convoquen els concursos de beure amb porró amb estil i amb parella i es podrà participar a la nova activitat Abraça’t 4.0, que repta a comprovar quantes persones bevent en porró caben al carrer de les Abraçades, un dels més estrets de Catalunya.

Dissabte a la nit hi haurà una altra de les novetats, el 'Vitrumusical', un espectacle de vidre i música a càrrec de tots els mestres vidriers amb la veu de la mezzosoprano Maria Boixadera i Ignasi Fernández al piano. Altres noms propis de la festa seran el de Jordi Turull, ja que el conseller de Presidència inaugurarà la festa, i el de l’alpinista tarragoní Òscar Cadiach, que serà distingit com a Vidrier d’Honor de Vitrum 17 dissabte a la tarda.

D’altra banda, en una festa com aquesta adreçada al públic familiar no hi faltaran els tallers i jocs infantils, els rondallaires o les cercaviles, amb una de molt especial, també dissabte a la tarda, per presentar el nou Gegantó Vidrier de Vimbodí. Àpats populars, visites guiades i exposicions completen el programa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: