Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Àngel Òdena serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla

El baríton tarragoní, reconegut internacionalment, sempre ha estat molt vinculat a l’activitat cultural de la ciutat

El baríton tarragoní, Àngel Òdena, serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla d’aquest 2021 El baríton tarragoní, Àngel Òdena, serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla d’aquest 2021 PEP ESCODA
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Juny 2021 10:36

El baríton tarragoní, Àngel Òdena, serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla d’aquest 2021. Àngel Òdena (Tarragona, 1968) és baríton principal en òperes i sarsueles i és un dels tarragonins amb més projecció internacional en l’àmbit cultural. Va estudiar piano i cant a Tarragona, i al mateix temps simultaniejava els seus estudis de Geografia i Història, una de les seves altres passions. Més endavant va ampliar estudis a L’Accademia Lirica de Mantua, amb Katia Ricicarelli i amb Eduard Giménez.

Òdena sempre ha tingut una forta vinculació amb l'activitat cultural de Tarragona. Aquest estiu, protagonitzarà una altra cita destacada en l'agenda cultural de la ciutat. I és que Àngel Òdena encapçala la llista de veus destacades que sortiran a l’escenari del Teatre Auditori del Camp de Mart, el divendres 9 de juliol, en l'estrena de l'òpera 'Rigoletto', la primera gran producció d'òpera produïda íntegrament a Tarragona, que servirà per inaugurar el Festival d’Estiu al Camp de Mart.

A nivell internacional, Òdena ha actuat a ciutats com París, Milà, Lisboa, Amsterdam, Hamburg i Nova York, entre d’altres, i al 2012 va ser guardonat com a millor cantant de sarsuela i òpera espanyola dels premis Lírics Teatro Campoamor per la seva interpretació a El Gato Montés.

La seva gran versatilitat com a intèrpret l’ha portat a interessar-se per un gran ventall estètic, incloent-hi un considerable repertori d’Oratori i Música Simfònica-vocal, encara que, sens dubte, en el terreny en el qual més s’ha prodigat és en l’operístic. En aquest camp debutà el 1994 amb La Bohème al Teatre Petruzelli di Bari, començant una carrera que inclou més de 50 títols, actualment. Del repertori clàssic, ha interpretat òperes de Haydn (L’isola disabitata, Lisboa) i de Mozart, com La Flauta Màgica (Barcelona), Don Giovanni (A Coruña) i Così fan tutte (Barcelona).

Les facultats vocals i interpretatives d’Àngel Òdena l’atansen especialment a les òperes de Giacomo Puccini, Turandot a Hamburg i a la reinauguració del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Madama Butterfly (Hamburgo, Sevilla, Madrid, Lausanne, Florència i Barcelona -Liceu-), La Bohème (Bari, Córdova, Barcelona i Nápoles) Le Villi (Oviedo i Théâtre des Champs-Élysées de París), Il Tabarro (Liceu), Manon Lescaut (Las Palmas i Deustchoper de Berlin) i Tosca (Oviedo).

El Pregó de les festes tindrà lloc, com és habitual, el proper 21 de setembre i donarà el tret de sortida a la part més tradicional de Santa Tecla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: