Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla viu la recta final de la Festa Major

La Festa de Sant Martí concentra el gruix d'actes tradicionals i lúdics aquest cap de setmana

Imatge d'arxiu de la Festa Major de Sant Martí d'Altafulla Imatge d'arxiu de la Festa Major de Sant Martí d'Altafulla VIU LA FESTA
Festa Major Redacció Infocamp
Divendres, 10 Novembre 2017 19:12

Les matinades han despertat aquest dissabte, a partir de les 06h, els altafullencs i altafullenques al seu pas pels carrers de la vila. Era l'avís que la Festa Major de Sant Martí encara ha de viure els actes centrals d'aquest segons cap de setmana de festa major. Ben aviat, a les 08h, ha tingut lloc l'esmorzar de l'arengada a les Escoles Teresa Manero.

Les activitats populars es reprenen a les 10:30h amb la tradicional Pujada del Pilar per les escales, que recorrerà la plaça del Pou, el carrer del Forn i la plaça de l'Església. A les 11h, l'Església de Sant Martí serà l'escenari de l'Ofici de Festa Major, que serà cantat per la Coral Nous Rebrots. A les 12h, continuaran els actes tradicionals amb la Processó de Sant Martí, que comptarà amb la participació dels elements festius d'Altaflla (Castellers d'Altafulla, Diables d'Altafulla Petits, Grallers, Bastoners i Gegants). A les 12:30h, els Bastoners i els Grallers d'Altafulla protagonitzaran la Ballada de bastons i, en acabar, s'oferiran sardanes amb la Cobla Principal de Tarragona.

La Festa Major es reprendrà a les 16h, al carrer de l'Hostal, amb la celebració de la Rifa dels Diables 'El Joc del Quinto', amb Jordi Cubillos, organitzada pels Diables d'Altafulla. A les 19h, tindrà lloc la representació de la llegenda de Sant Martí, narrada per Joana Badia, i la degustació del pastís de la capa de Sant Martí. Es recomana a tothom -sobretot a la canalla- que vingui a lluir el fanalet que han fet a l'escola o a casa. La Rua de Sant Martí, que es fa amb la participació dels alumnes de vent i percussió de l'Escola Municipal de Música, s'inicia a la cruïlla entre els carrers Mn. Miquel Amorós i el Corraló de l'Espinac, fins que acaba a la plaça del Pou.

 Per completar el dissabte, a les 22:30h, al Casal La Violeta, l'Orquestra Tax Man Band oferirà el Ball de Festa Major, que té l'entrada lliure.

 Els actes de diumenge

L'endemà, a les 09:30h, arribarà puntualment el Torneig de Dòmino, al Casal de La Violeta. A les 11:45h, a la plaça Martí Royo, es presentarà l'exposició de dibuixos de la jornada de dibuix infantil de la Festa Major Petita, gràcies a la col·laboració del Cercle Artístic d'Altafulla. A les 12h, serà el torn del Mag Nebur, que presentarà a la mateixa plaça l'espectacle interactiu de màgia i humor 'Mago, un fart de riure'. I pels amants de la música electrònica, a les 12h, podran gaudir de la sessió del Vermut electrònic que oferirà a Ca l'Ixart el DJ Ethian Guerrero, organitzada pels Castellers d'Altafulla.

A les 18h, al Casal La Violeta, es projectarà la comèdia d'animació, apta per a tots els públics 'Canta!!.Sing!!'. A les 20h, els Diables ens conviden a gaudir del tradicional Correfoc amb els versots i, a les 21h, el Castell de Focs posarà el fi de festa a l'Era de l'Ixart, al costat del local dels Castellers.

A posteriori, el dimarts 14 de novembre, a les 14h, se celebrarà el Dinar de Festa Major a l'Esplai de Jubilats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: