Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona desgrana el corpus central de les festes

El pregó del periodista Lluís Amiguet obre la recta final de Santa Tecla / L’Arrencada fa gaudir dels nous gegants

L'Arrencada de Gegants es va fer ahir amb la parella nova d'egipcis i de romans L'Arrencada de Gegants es va fer ahir amb la parella nova d'egipcis i de romans MARINA MARTÍNEZ
Festa Major Infocamp/ El Punt Avui
Divendres, 22 Setembre 2017 08:40

Tot és a punt per a un cap de setmana multitudinari amb vista als actes més tradicionals i les revetlles de Santa Tecla. La primera sortida al complet del seguici serà avui a les 7 de la tarda, amb la cercavila. Alguns dels elements han estat protagonistes perquè han celebrat aniversaris rodons, com ara la mulassa, el ball d’en Serrallonga i els So Nat-Grallers de Tarragona, que han fet els 30, o el ball de bastons, que compleix 40 anys de la represa. L’altra gran cita de la tarda i vespre d’avui són les representacions de dames i vells, sempre àcides i plenes de referències a la vida social i política de la ciutat i el país. També els versots i parlaments del ball de diables, el ball de gitanes o el ball d’en Serrallonga, just amb el rerefons de les institucions catalanes intervingudes i l’1 d’octubre a tocar. Un esperit crític que també mostrarà l’àliga de la ciutat, amb els balls protocol•laris d’esquenes al balcó d’autoritats a la plaça de la Font i d’esquenes al consistori municipal al Pla de la Seu.

La nit s’allargarà en diversos racons amb música per a tots els gustos, des del Flaixtival Santa Tecla passant pel reggae, el rap o els ballables d’orquestres i bandes musicals. Els qui exprimiran la nit fins al final, dissabte, coincidiran amb l’anada a ofici. Enguany portaran la bandera de la ciutat Salvador Borrull, Júlia Moncada i Ana Cortés, a proposta del bou de la ciutat. La diada castellera de Santa Tecla, amb les quatre colles locals, tornarà l’emoció a la plaça de la Font. A la tarda hi haurà l’anada a ofici, la professó i, al vespre, l’entrada del braç de Santa Tecla a la catedral, un dels moments més emotius per als tarragonins. La pirotècnia Accitana iniciarà el castell de focs. Entre altres cites, diumenge portarà la baixada dels pilars, el gran correfoc i la traca d’adeu a les festes.

Lluís Amiguet pregona estima cap a Tarragona

El pregó, a càrrec del periodista i tarragoní Lluís Amiguet, va donar el tret de sortida als últims dies forts de Santa Tecla. A través d’un recorregut per les seves vivències a Tarragona, el periodista va mostrar la seva estima cap a Tarragona i va dir que “Tarragona és cada cop més gran i pròspera”. El pregoner, amb un to optimista, es va mostrar esperonat amb projectes actuals i de futur com els Jocs Mediterranis o l’arribada de creuers a la ciutat, va reivindicar la tasca de la gent anònima que fa possible la festa sense oblidar-se d’aquells que ho passen més malament. Fins i tot, Amiguet es va atrevir a cantar un gol del Nàstic al saló de plens, un hipòtetic gol de l’equip grana al camp del Real Madrid. A més, per part d’Òmnium Cultural es va entregar el premi El Balcó a l’exrector de la URV, Joan Martí i Castell.

A continuació, acompanyat de xiulades a l’alcalde de Tarragona, es va celebrar l’Arrencada de Gegants, en què hi van participar, entre d’altres, les noves parelles d’egipcis i de romans. A la mitjanit va ser el torn de la tradicional Baixada de l’Àguila amb el lleó, la mulassa, els gegants vells i l’àguila, que lluïa un pom de clavells al bec en senyal de protesta pels últims fets contra la democràcia i el dret a decidir. L’orquestra Estelada va ser l’encarregada d’amenitzar la vetllada fins que, després de les dues baixades, els elements festius van entrar a l’ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: