Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

Un gran concert, principal novetat per Misericòrdia

La festa major reusenca, amb 166.000 euros de pressupost, inclou la primera edició de la baixada d’andròmines i un congrés geganter amb ponents nacionals i de l’estranger

Macaco serà el cap de cartell del gran concert que tindrà lloc el 30 de setembre Macaco serà el cap de cartell del gran concert que tindrà lloc el 30 de setembre LA MAR DE MÚSICAS
Festa Major
Dimecres, 06 Setembre 2017 08:33

Un gran concert a plaça de la Llibertat, la celebració del desè aniversari del ball de pastorets i la primera baixada d’andròmines són alguns dels plats forts del programa d’actes de la festa major de Misericòrdia de Reus, que enguany inclou, a més, altres actes amb motiu de la capitalitat cultural. A banda, els castells, el foc i la tradició no faltaran a la cita amb la patrona reusenca. El pressupost de Misericòrdia 2017 és de 166.000 euros, sense comptar tot allò vinculat a Reus Capital de la Cultura Catalana.

Macaco, cap de cartell del gran concert

La regidora de Cultura del consistori, Montserrat Caelles, va assenyalar que l’anomenat Concert de la Kapital serà “uns dels grans atractius de Misericòrdia” i va afegir que l’elenc de bandes que hi prendran part és variat per “poder donar veu als magnífics artistes que hi ha a la ciutat”. La trobada, que es farà a la Llibertat el 30 de setembre des de les 6 de la tarda, té Macaco com a cap de cartell. A més, Fito Luri, Segonamà, Terra Ferma, Wences i Maika Barbero també pujaran a l’escenari. L’oferta musical de la festa major petita es complementa amb el primer festival de rumba catalana de Reus (16 de setembre a Mas Iglésias) i el 24è Reggus (el dia 24, des de les 11 de la nit a La Palma i amb entrada gratuïta). Les revetlles de la vigília seran a càrrec de La Golden Beat (a la plaça d’Anton Borrell) i l’Orquestra Cimarrón, a la Llibertat.

Caelles va voler destacar la celebració de la primera dècada de trajectòria del ball de pastorets de Reus. En aquest sentit, va avançar que s’ha preparat una festa pel 30 de setembre (des de dos quarts de set de la tarda) en què, a banda del conjunt local, hi haurà la participació dels balls de Tarragona, l’Arboç, el Vendrell i Salou. Abans, però, s’haurà dut a terme una de les novetats de la festa major d’enguany. Amb l’organització dels Xiquets de Reus i la colla gegantera El Carrasclet, el passeig Sunyer serà el marc des de les 5 de la primera baixada d’andròmines reusenca.

Finalment, el consistori ha decidit afegir el congrés Món gegant (una de les propostes de la capitalitat cultural) als actes de Misericòrdia 2017. Caelles va precisar que diversos experts nacionals i de l’estranger ja han confirmat la seva assistència a les diverses activitats que es duran a terme entre el 12 i el 15 d’octubre. Tot coincidint amb la festa, l’Ajuntament lliurarà els guardons de la ciutat. L’escola Prat de la Riba i el Reus Deportiu són alguns dels distingits.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: