Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Barraques de Tarragona se salven però amb condicions

L’Ajuntament autoritza aquesta activitat d’oci alternatiu per Santa Tecla, després que l’organització retiri el polèmic cartell/ La coordinadora de Barraques es compromet “a no atacar cap funcionari ni servei municipal”

Barraques de Tarragona en la seva primera edició, al passeig de les Palmeres Barraques de Tarragona en la seva primera edició, al passeig de les Palmeres EL PUNT AVUI
Festa Major Carina Filella / El Punt Avui
Dimecres, 30 Agost 2017 08:31

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit finalment autoritzar les Barraques, un espai cultural i d’oci alternatiu que des de fa dotze anys s’organitza durant les festes de Santa Tecla i que aquest any havia estat vetat pel govern municipal en considerar que el seu cartell promocional, amb una lema que denunciava els “abusos” de la Guàrdia Urbana, superava “el límit del respecte” a aquesta institució. Les Barraques de Tarragona es muntaran, doncs, els dies 14, 15 i 16 de setembre, al passeig de les Palmeres. L’autorització, però, ha estat condicionada a la retirada del cartell i al compromís de l’organització de vetllar “per tal que cap activitat duta a terme al recinte sigui ofensiva pels funcionaris públics o els serveis municipals”, segons els havia demanat la regidora de Festes, Begoña Floria.

Les Barraques de Tarragona, les organitzen els col·lectius Cau de Llunes, el Casal Popular Sageta de Foc, Endavant (OSAN), Tornavís Teatre, Arran, la CUP i SEPC. Pel seu portaveu, Lluís Madurell, que el consistori hagi fet marxa enrere i hagi inclòs l’acte en el programa de la festa major “és la posició més lògica i respon a un compromís de fa molts anys que té l’Ajuntament, no només amb Barraques, sinó amb un públic que vol gaudir d’un espai on hi hagi concerts i altres activitats”.

El cartell original de l’edició d’enguany, però, s’ha hagut de retirar. En el nou ja no hi figura el lema 'Prou abusos de la Guàrdia Urbana' ni les imatges dels agents. “Des de l’entitat s’accepta aquesta exigència municipal tot i creure que el cartell entra dintre de la llibertat d’expressió i de la sàtira política”, van afirmar ahir en un comunicat. A més, la coordinadora de les Barraques “òbviament es compromet a no atacar cap funcionari ni servei municipal, com ha fet durant els darrers anys, i a vetllar per a una bona col·laboració”. Però també deixen clar que no renunciaran “a la sàtira política que caracteritza especialment les festes de Tarragona i les del Camp ni censuraran cap dels assistents”. “La coordinadora té molt clar que les festes majors no són pas de l’Ajuntament, sinó dels veïns i veïnes de la ciutat que participen en aquestes tot treballant per impulsar infinitat d’actes i propostes diferents, que enriqueixen el programa i el fan més plural.”

La regidora Begoña Floria va donar ahir per tancada la polèmica: “Considero que el millor per a la ciutat i per a la festa major de Santa Tecla és tancar la polèmica que enguany ha generat Barraques.” Floria espera “que imperi el seny, com fins ara, i les festes segueixin sent l’espai plural de convivència ciutadana que sempre les ha caracteritzat”. La regidora també va dir que confia “en el bon criteri de la coordinadora de les Barraques perquè això sigui possible”.

Alguns dels grups que actuaran enguany són La Fera Ferotge, Apelo, Sense Rumb i Pupil·les. També hi haurà una fira d’entitats i altres actes, com ara la presentació de la campanya Prou feminicidis.

Traslladen actes de Sant Magí

La suspensió del programa festiu de Sant Magí, els dies 18 i 19 d’agost passats, a causa dels atemptats terroristes a Barcelona i a Cambrils, ha fet moure en el calendari algunes de les activitats previstes. És el cas del Tarragona Street Food, una trobada gastronòmica amb la participació de furgoteques, parades de menjar, concerts, discjòqueis i atraccions infantils, que es va suspendre per Sant Magí i que ara s’ha traslladat als dies 8, 9, 10 i 11 de setembre, al passeig de les Palmeres.

Igualment, la festa Holi, que la comparsa La Unió-AV la Unió de Sant Pere i Sant Pau va organitzar inicialment pel 20 d’agost, es va celebrar finalment diumenge passat. Altres entitats que havien programat activitats populars per festes intenten ara moure-les en el calendari. Pel que fa a les revetlles, l’Ajuntament va confirmar ahir que els grups contractats passaran a incorporar-se al cartell de les festes de Sant Magí de l’any que ve. És el cas, per exemple, de les orquestres Cimarron i CatRock, que havien d’actuar a la plaça de la Font el 18 d’agost, vigília de Sant Magí.

La junta de portaveus de l’Ajuntament va decidir per unanimitat, el 18 d’agost, l’endemà dels tràgics atemptats a Barcelona i a Cambrils, suspendre tot el programa de Sant Magí, i respectar així els tres dies de dol decretats pel governs català i espanyol.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: