Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Anna Gispert, Perpetuadora de les Festes de Santa Tecla

Aquesta divulgadora de la festa i el folklore tarragonins és catedràtica d’Institut d’Ensenyament Secundari, especialitzada en Llengua i Literatura Catalanes i compta amb una destacada trajectòria en promoure el coneixement de les festes de la ciutat

Anna Gispert Magarolas amb el lleó, peça del bestiari tarragoní Anna Gispert Magarolas amb el lleó, peça del bestiari tarragoní CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 19 Agost 2017 17:02

La tarragonina Anna Gispert Magarolas ha estat designada Perpetuadora de les festes de Santa Tecla enguany. Ana Gispert compta amb una destacada trajectòria educativa centrada a promoure el coneixement, l’interès i l’estudi de la festa i el folklore de la ciutat entre els alumnes d’ensenyament secundari. Ha dirigit treballs de recerca de batxillerat de tots els elements del Seguici Popular entre els anys 2000 i 2016; a l’Institut Martí Franquès ha estat impulsora de l’assignatura ‘De la paraula a la festa, per donar a conèixer la realitat cultural tarragonina. A més, ha col•laborat en publicacions sobre la història de la festa de Santa Tecla i d’altres d’anàlisi d’elements actuals com ‘Santa Tecla a la Segona República’ d’Anna Follia o ‘La Mulassa de Tarragona, la més juganera’, d’Enric Garcia Jardí. A més, és catedràtica d’Institut d’Ensenyament Secundari, especialitzada en Llengua i Literatura Catalanes.

Gispert, juntament amb companys de l’institut, ha participat en el projecte ‘Socrates Comènius: la realitat cultural del territori’ en diverses edicions, donant a conèixer les festes de Santa Tecla a alumnes i professors estrangers. L’any 2001, guanyen els XXIII Premis Baldiri Reixac de la Fundació Jaume I, amb el treball ‘Tàrraco inter Itàlia’ elaborat amb els alumnes de l’orquestra de l’IES Martí i Franquès.

Com a tarragonina ha estat vinculada a la festa des de ben jove. El seu besavi va ser un destacat casteller del segle XIX, Pau Magarolas conegut com a Pau del Blau. Gispert pertany a l’Associació d’Amics de la Colla Jove des de la seva fundació i ha col•laborat amb el Ball de Pastorets petit. Anna Gispert serà nomenada Perpetuadora durant el tradicional acte de La Crida que marca el tret de sortida de la festa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: