Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell dona musculatura a la renovada festa major

Aposten per una festa única amb més contingut, sense renunciar a les dates importants als nuclis

Processó del pa beneït a la festa major de Calafell Processó del pa beneït a la festa major de Calafell ARXIU/ EL PUNT AVUI
Festa Major Cati Morell / Taempus
Diumenge, 18 Juny 2017 10:28

Calafell aprofundeix aquest any en el model de festa major que va encetar l’any passat i que ha trobat una bona acollida. L’objectiu és unificar tots els esforços i l’energia que es dedica a la celebració de petites festes de barri o de nuclis per donar força i musculatura a una festa major única per a tot el municipi. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, és conscient que l’objectiu no s’aconseguirà d’un dia per l’altre, però assegura que es fan passos per avançar en aquesta direcció. Segons ell, cada vegada més, els veïns es plantegen la necessitat de treballar en un esdeveniment amb més transcendència, respectant algunes dates importants de cada nucli. La intenció és treballar per acabar tenint una festa major cada cop més unificada entre els nuclis que formen el municipi, que permeti promoure la cultura popular i tradicional i el potencial festiu del municipi i, en paral·lel, tot un programa d’activitats festives, socials i culturals, que integren l’agenda d’estiu del municipi.

Segons Ferré, cada vegada hi havia més gent que demanava un canvi en aquest sentit.

Un gran concert d’enllaç

Un gran concert el 8 de juliol servirà per enllaçar les festes de Sant Pere i la Sant Creu i les antigues festes de la Platja i el Poble. El concert tindrà lloc a la plaça de Catalunya, que ja s’està urbanitzant per ser un espai més acollidor. Hi actuaran els grups Búhos, Itaca Band i Pirats Sound Sistema.

L’Ajuntament ha equiparat a l’alça el pressupost dels castells de foc que es fan a cada nucli: els castells de foc són un dels actes més importants del programa.

Els actes de la festa major de Segur de Calafell durant el mes d’agost es concentraran al port, mentre que els organitzats a finals de setembre, al voltant del dia de Sant Miquel, es faran al centre del nucli, a l’eix de l’avinguda Catalunya. I el 15 d’agost hi haurà un gran ball a la zona portuària. Amb aquest programa s’intenta enllaçar totes les activitats festives amb un programa més permeable entre nuclis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: