Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Cos Blanc mostra de nou tot el seu poder a Salou

Durant la festa 20 canons s'han llençat uns 25.000 quilos de confeti en un centre ple de participants

Pluja de confeti,ahir, al Cos Blanc de Salou Pluja de confeti,ahir, al Cos Blanc de Salou MARINA MARTÍNEZ
Festa Major Marina Martínez
Dissabte, 04 Febrer 2017 23:37

La rua del Cos Blanc ha sortit a l’hora prevista, cap a les 19:00h. Finalment, les colles han fet cas de les recomanacions dels cossos de seguretat i no han endarrerit mitja hora la sortida, tal com havien previst com a mesura simbòlica de protesta contra el nou sistema de pagament de subvencions acordat recentment per l’Ajuntament. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ja va comunicar que la regidora de cultura s’havia reunit amb les colles i ha afegit que “amb les festes i actes de Salou no es pot polititzar”.

Un total de 30.000 persones han assistit aquesta tarda al Cos Blanc de Salou per poder gaudir de la 37a edició que, enguany, ha comptat amb 20 canons que han llençat un total de 25.000 quilos. Més de 2.700 persones han format part de les 29 carretel·les tematitzades que han participat a la desfilada. La música en directe del DJ Ismael Cantos, conjuntament amb l’speaker Juanma Hidalgo i la llum làser i els canons d’il·luminació d’última tecnologia han creat diversos efectes lumínics a l’aire lliure.

Premis i millores

Una de les novetats d’aquest any ha estat la convocatòria d’un premis de 3.900 euros en metàl·lic a repartir entre la millor disfressa, la millor coreografia i la millor carretel·la. Per això, els participants sortien amb un incentiu més; tot i que els premis es donaran a conèixer a finals de mes. Però per a una de les colles, la nit ha estat encara més emotiva. L’Associació Cultural d’Esbarjo Jaume I ha gaudit, per últim cop, de la gran festa del Cos Blanc, ja que ha anunciat la seva retirada “per falta de relleu i cansament”. Tot i així, la carretel·la ha comptat amb la tradicional imatge de l’escut de l’associació, el monument a Jaume I i una reproducció de la Torre Vella per homenatjar a Salou.

Una altra novetat que també ha tingut molt bona acollida ha sigut l’espai instal·lat per a persones amb mobilitat reduïda, que comptava amb una desena de cadires de rodes i un acompanyant. Pere Granados ho ha valorat molt positivament i ha afegit que “aquesta iniciativa diu molt del municipi”.

Dispositiu de seguretat

Enguany, també s'ha activat un pla d’autoprotecció especial on hi han participat més de 350 persones. Granados ha destacat la “gran tasca realitzada per aconseguir el bon funcionament” i ha afegit que “sempre busquem minimitzar qualsevol tipus de risc; la seguretat de les persones és un valor superior a qualsevol altre “.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: