Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Barnasants presenta Paco Ibáñez a Altafulla

La Violeta acollirà els concerts de Paco Ibáñez (25 de febrer) i de Rusó Sala & Sakapatú (8 d’abril) / El Projecte Cultural Barnasants ha programat més de 110 concerts en dos mesos i mig i amb els cantautors més destacats tant dels Països Catalans com a nivell internacional

Paco Ibáñez actuarà al Barnasants, el 25 de febrer, a La Violeta d'Altafulla Paco Ibáñez actuarà al Barnasants, el 25 de febrer, a La Violeta d'Altafulla CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dilluns, 15 Gener 2018 16:14

El Barnasants donarà el tret de sortida a la seva 23a edició el proper 26 de gener reunint un any més el bo i millor de la cançó d’autor dels Països Catalans, Europa i Llatinoamèrica. La programació inclou més de
110 concerts que s’estendran des del 26 de gener i fins al 14 d’abril, dia de la República. Enguany, el projecte cultural recorda la figura de Manuel Vázquez Montalbán, escriptor i gran pensador crític. El Projecte Cultural Barnasants continua programant els seus concerts en diverses ciutats i municipis del país.

A Altafulla s'ha programat el concert de Paco Ibáñez (25 de febrer) i el de Rusó Sala & Sakapatú (9 d'abril), artistes que actuaran a la sala La Violeta. El director artístic del Barnasants, Pere Camps, ha agraït la implicació d'Altafulla en el festival i ha deixat clar que les seus del Barnasants com Altafulla tenen un el mateix tractament: "Si algú vol veure Paco Ibáéz al Barnasants haurà de vindre a Altafulla". Camps defensa com a filosofia del Barnasants i de totes les seus que li donen suport com "un projecte basat en la cultura i la cançó d'autor que, a la vegada, està implicada en el pensament", alhora que afegeix: "Això que fem no és indústria de l'entreteniment, que és molt respectable". Per la seva banda, l'alcalde Fèlix Alonso s'ha mostrat satisfet que Altafulla contribueixi a "mantenir viva la flama del festival" i ha celebrat que el projecte cultural segueixi endavant i que continuï "amb l'esperit de lluita que caracteritza la cançó d'autor".

Paco Ibáñez farà un repàs a la seva extensa carrera musical. El cantautor valencià és un referent de la cançó en castellà i tota una icona del compromís polític i social. En el seu repertori ofereix dosis d’amor i llibertat, sense oblidar la lluita contra la violència i la injustícia. La universalitat del seu missatge, que obté dels versos de grans poetes espanyols d’entre els segles XIII i XXI, arriba als temps actuals. La poesia no s’hauria difós amb la mateixa força sense Paco Ibáñez, perquè pocs han cantat millor la dignitat i anhels de la classe treballadora.

Per la seva banda, Rusó Sala & Sakapatú presentaran el seu últim disc, un treball on canten a Víctor Jara i Violeta Parra. La dolça veu de l’empordanesa Rusó Sala i les sonoritats i harmonies renovades de Sakapatú –amb músics xilens, argentins i peruans residents a Barcelona– presentaran un concert d’homenatge a dos referents poètics amb aires mediterranis i sud-americans.

Des de l'Ajuntament d'Altafulla es vol incentivar la participació dels seus ciutadans als concerts del Barnasants que acollirà la sala La Violeta. És per això que els altafullencs i altafullenques tindran l'opció d'adquirir amb un sol pack de 12 euros una doble entrada per assistir als concerts de Paco Ibáñez i de Rusó Sala & Sakpatú.

Més d'un centenar de concerts arreu del país i a l'estranger

En total, aquesta nova edició del Barnasants programarà més de 100 concerts del 26 de gener al 14 d’abril reunint un any més el bo i millor de la cançó d’autor dels Països Catalans, Europa i Llatinoamèrica. L'encarregat d'obrir el Barnasants d'enguany serà el cantautor empordanès Joanjo Bosk, que presentarà un nou treball discogràfic 'Camí d'aigua', al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, amb un treball entre la cançó i el rock d'autor.

El gruix principal de la programació està format per artistes dels Països Catalans amb la presentació de diversos projectes molt especials: un tribut de diversos artistes a Ramon Muntaner; un record a les revoltes del 68 de la mà de Joan Isaac; Cesk Freixas farà un homenatge a Pedrolo i Maria del Mar Bonet realitzarà tres concerts a Castelldefels, Vic i Cuba, on tancarà els 50 anys d’escenaris. I, a nivell europeu, el Barnasants presenta un focus centrat en artistes d’Euskal Herria (Muguruza, Junkera, Gotzan i Ordorika) i un cicle de programació italiana encapçalat per una actuació molt especial de Giovana Marini, un dels grans referents de la cançó social italiana.

Enguany, aniversari dels 15 anys de la mort de Manuel Vázquez Montalbán, el projecte cultural vol recordar aquest escriptor, un dels personatges més compromesos amb el pensament crític a través del periodisme, la novel·la negra, l’assaig o les seves innombrables aparicions en diversos mitjans de comunicació. A través de la figura de l’escriptor, el Barnasants es presenta, un any més, com un projecte més enllà de la programació musical, fent gala del pensament crític que caracteritza la proposta: defensant la igualtat de drets, fent una crida a l’inconformisme davant la situació política i social del nostre país, i donant veu a lluites i reivindicacions cada vegada més necessàries en els temps que corren.

En aquesta 23a edició, el Barnasants s’estén cada vegada més i enguany arriba a les 22 sales diferents, la majoria al Principat (Barcelona, Altafulla, Celrà, L’Hospitalet de Llobregat, Gelida, Terrassa, Sant Llorenç d’Hortons, Castelldefels, Vic, Subirats) però també a l’Alguer i Cuba. El festival tindrà enguany l'Argentina com a país convidat, fruit dels lligams i col·laboracions que manté el Barnasants arreu del món.

La programació de la 23a edició del Barnasants es pot consultar aquí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: