Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragonajazz presenta el saxofonista nord-americà Rick Margitza i la banda Sumrrá

El dissabte 25 de novembre actua a la Cooperativa Obrera Tarraconese, Sumrrá, una banda amb projecció internacional i, el 2 desembre, ho farà Rick Marguitza, el darrer saxofonista de l’última banda de Miles Davis

Sumrrá presentarà aquest dissabte el disc 'V Journeys' a la Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) Sumrrá presentarà aquest dissabte el disc 'V Journeys' a la Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dijous, 23 Novembre 2017 18:33

La nova proposta de programació estable de jazz segueix endavant amb una programació destinada a consolidar Tarragona com a escenari de concerts. Fins al pròxim mes de març, la Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) acull les actuacions d’exponents internacionals d’aquest estil musical, entre els quals s’hi inclouen les propostes a Tarragona de l’octubre al març de 2018, amb actuacions mensuals que inclouen exponents d’aquest estil musical del segle XXI, com els Sumrrá (25 de novembre) o Rick Margitza (2 de desembre), que aporten el caràcter més internacional de la proposta.

Sumrrá: ‘V Journeys’

Amb cinc discos al mercat i disset anys a la carretera, aquesta és la carta de presentació de Sumrrá. Aquesta banda és un dels nous referents del jazz contemporani que condueix fins al límit l’exploració i la composició del format de trio de jazz. Des de l’any 2000, Sumrrá ha participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals amb composicions pròpies, un directe impactant i innovador recollint l’aval de la crítica especialitzada.

El disc que ens presenten titulat 'V Journeys', publicat per la discogràfica novaiorquesa Clermont Music, està inspirat en algunes de les ciutats que han pogut gaudir del directe de Sumrrá com París, Braga, Johannesburg, La Paz, Sofía, o altres.

Rick Margitza Quartet

El saxofonista nord-americà Rick Margitza és sens dubte un dels grans representants del jazz modern de les últimes dècades. El seu talent li ha valgut, a més de per a desenvolupar una important carrera en solitari, per què els grans noms de la història d'aquest gènere el cridessin perquè els acompanyés. Ha tocat i gravat amb llegendes del jazz com Miles Davis, Chick Corea, McCoy Tyner o Martial Solal, i també ha prestat els seus serveis en formacions punteres com Steps Ahead.

Margitza arriba a l'Estat espanyol acompanyat per tres músics que conformen una de les seccions rítmiques més importants d'Europa, amb el contrabaixista Sylvain Romà, el pianista francès Pierre de Bethmann i el bateria italià Andrea Michelutti.

El cicle Tarragonajazz

El jazz sempre ha estat un estil musical identitari de la nostra ciutat com ho demostra el fet de tenir un Festival Internacional de Dixieland que ja compta amb 23 edicions celebrades i amb un creixement continu de públic en les darreres edicions. És per aquest motiu que pensem que els aficionats d’aquesta apassionant forma d’expressió artística mereixen poder gaudir d’una continuïtat durant tot l’any de l’oferta de concerts de jazz.

Així doncs, Tarragonajazz és una extensió en el calendari de jazz en viu i també una extensió en el ventall dels diferents estils del jazz. Mentre el Festival Dixieland té cura principalment dels repertoris i sonoritats properes al jazz tradicional, aquest nou cicle ens presenta una excepcional mostra del jazz més contemporani i actual.

Els grups que actuen dins del cicle han estat triats com a clars exponents de les estètiques i tendències del jazz que es fan al segle XXI i la programació estable del festival se celebrarà fins al mes de març de 2018.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: