Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Estrella Moriente, a la Gala Benèfica contra la leucèmia de Vila-seca

La gran veu i renovadora del cante flamenc actuarà, aquest divendres 17 de novembre (21h), a l'Auditori Josep Carreras 

La cantant granadina Estrella Morente La cantant granadina Estrella Morente CEDIDA
Espectacles Josep Cartanyà
Dijous, 16 Novembre 2017 15:34

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà demà, a les 21h, la Gala Benèfica favor de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia que protagonitzarà la gran veu del cante flamenc Estrella Morente, que anirà acompanyada per dues guitarres, palmes, cors i percussió. Aquest concert extraordinari rep la col·laboració un any més de l'Obra Social "la Caixa" i comptarà amb una fila zero de l'esdeveniment per tal d'aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia. L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, s'ha congratulat per haver complert 16 gales en 15 anys "fent música, recerca i salut", gràcies al tàndem format per la Fundació, l'Obra Social i l'Auditori.

En el quinzè aniversari de la creació de l'Auditori Josep Carreras, Morente oferirà aquest tradicional concert benèfic amb destí a la lluita contra la leucèmia. Morente ha sembrat el seu art i frescor musical a les millors sales i festivals de mig món. Dotada d'una veu cristal·lina, sap barrejar les influències antigues de la música popular de la seva Granada natal amb les últimes tendències del flamenc del nou mil·lenni: "Una artista que ha revolucionat el flamenc", tal com ha recordat Poblet. Estrella Morente també ga guanyat nombrosos premis, entre d'altres, l'Ondas a la millor creació flamenca, la candidatura als Grammy Llatí i dos dels Premis Amigo. El seu primer disc va ser disc de platí, i el segon d'or.

L'Auditori en xifres

Des de la seva inauguració el novembre del 2002, l'Auditori "ja ha acollit 778 actes, 680 dels quals han estat concerts, amb l'assistència de gairebé 235.000 espectadors”, ha explicat durant la presentació l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el qual ha destacat la importància del conveni signat amb l’Obra Social “la Caixa”, que dóna continuïtat en la celebració de les gales, i la col·laboració amb la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, que fa créixer el valor de la gala i l’actitud solidària.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l'any 2002 amb l'actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta i María Bayo; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu.

Objectiu, crear un institut de recerca sobre la leucèmia

Els diners recaptats a la gala es destinaran a la creació d’un institut de recerca sobre la malaltia on ara ja hi treballen sis equips d’investigació. Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, ha agraït el suport de Vila-seca i "la Caixa" en accions solidàries com aquesta.

L’entrada té un preu de 50 euros i hi haurà una fila zero per aconseguir fons procedents de persones que no puguin assistir a l'esdeveniment.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: