Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Titelles patrimoni de la humanitat al Festival Guant

La quinzena de funcions de nou companyies es podran veure a Valls, Alcover, el Morell i la Pobla de Mafumet

Els Pupi de Salvatore Bumbello surten excepcionalment del seu teatret de Palerm Els Pupi de Salvatore Bumbello surten excepcionalment del seu teatret de Palerm AJ. VALLS
Espectacles Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 10 Novembre 2017 09:17

En Drap, un titella petit i poruc, i també gran apassionat de la botànica, va obrir ahir el Festival Guant en una sessió per als escolars. Arrencava així la tretzena edició de la fira, que s’allargarà fins dilluns amb l’atractiu principal de la companyia siciliana de Palerm l’Opera dei Pupi Brigliadoro, que avui portarà al Teatre Principal de Valls, diumenge a Alcover i dilluns al Morell, una representació del teatre popular d’aquesta illa, reconegut per la Unesco com a patrimoni immaterial de la humanitat. 'L’Opera dei Pupi' és un teatre de titelles que explica aventures de cavallers. Els titelles es distingeixen per l’expressivitat del seu rostre, són tallats en fusta, van vestits amb roba i llueixen armes de llautó.

Al Guant es podran veure titelles de la col·lecció de la família Bumbello, que segueix la tradició de la tècnica tradicional dels Pupi sicilians, a 'Duelo de Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica'.

D’altra banda, en aquesta edició destaca l’aposta que ha fet el festival per la multidisciplinarietat amb espectacles que combinen diverses tècniques com la màscara, els actors, la dansa, la música en viu i l’audiovisual. Són el familiar 'Monsieur Croche' de la Cia. Príncep Totilau i el d’adults 'Veus de Txernòbil' de Potcuia.

De fet, la meitat de propostes s’adrecen al públic infantil, amb 'El col·leccionista de pors' de Teatre l’Estenedor, que serà l’espectacle inaugural avui a la tarda; 'Gnoma' de Pea Green Boat Company, i el ja citat 'Draps'. A tot plegat s’hi sumen tallers de titelles, l’exposició 'Damos un paseo' de Granada Kaos Teatro, sobre els processos de construcció dels titelles, i l’acció teatral de la Colla la Pessigolla, que passejarà per Valls la mascota del festival amb 'Ja coneixes el senyor Guant'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: