Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El teatre de titelles sicilià, al Guant de Valls

El festival tindrà lloc a Valls, Alcover el Morell i la Pobla de Mafumet

El Guant de Valls és un dels festivals de titelles més importants del país El Guant de Valls és un dels festivals de titelles més importants del país ARXIU/ EL PUNT AVUI
Espectacles Carina Filella / El Punt Avui
Dimarts, 07 Novembre 2017 08:42

El teatre popular de titelles sicilià, declarat patrimoni immaterial de la humanitat, és un dels atractius de la tretzena edició del Guant, el Festival de Teatre de Titelles de Valls, que comença aquest dijous i durarà fins diumenge. La companyia italiana de la ciutat de Palerm, al cor de l’illa de Sicília, l’Opera dei Pupi, portarà al Teatre Principal de Valls una representació del teatre popular d’aquesta illa que va rebre el reconeixement de la Unesco pel fet de ser l’únic exemple de tradició ininterrompuda d’aquest tipus de dramatúrgia.

En l’edició d’enguany del festival també hi participaran sis companyies catalanes i una d’anglocatalana. Segons l’organització, la meitat dels muntatges estan adreçats a públic familiar i l’altra meitat a públic jove i adult. A les localitats d’Alcover, el Morell i la Pobla de Mafumet també s’hi faran representacions del Guant. L’Estenedor Teatre oferirà l’espectacle inaugural, aquest divendres, al Principal. Es tracta del muntatge 'El col·leccionista de pors', estrenat a la Mostra d’Igualada, on el titellaire David Laín explica la seva vivència amb la por quan era un infant.

La programació del Guant es completa amb l’exposició 'Damos un paseo', de la companyia de Granada Kaos Teatro, que fins al 6 de gener oferirà un recorregut pels diferents processos de construcció de titelles, el disseny, els motlles, mecanismes i una mostra dels diferents tipus de titelles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: