Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Teatres de Valls reconeixen l'actor Ricard Farré i la ballarina Neus Expósito

La temporada de tardor la completen l’òpera ‘Roberto Bevereux’, el concert nadalenc de la Principal de la Bisbal, el Gran Concert d’Any Nou d'Strauss, la gala Pallassos sense Fronteres i les titelles del 13è Guant

‘Les dones sàvies’, amb Enric Cambray i Ricard Farré, es presentarà el dissabte 28 d'octubre al Teatre Principal de Valls ‘Les dones sàvies’, amb Enric Cambray i Ricard Farré, es presentarà el dissabte 28 d'octubre al Teatre Principal de Valls CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Setembre 2017 13:26

Els Teatres de Valls han presentat avui la programació del darrer trimestre de l’any que desplega una vintena d’espectacles, oferint propostes de primer nivell que han triomfat als teatres de tot l’Estat o que s’estrenaran a Valls. D’aquesta programació destaquen dues propostes de creadors vallencs com són la comèdia ‘Les dones sàvies’ amb l’actor local Ricard Farré i l’estrena absoluta de l’espectacle de dansa contemporània ‘Agapeh’ de la ballarina barcelonina Neus Expósito, llargament vinculada a la ciutat de Valls on hi exerceix la docència. La graella de tardor la completen l’òpera ‘Roberto Bevereux’, el concert nadalenc de la Principal de la Bisbal, el ‘Gran Concert i Ball d’Any Nou’ de Johan Strauss, la gala Pallassos sense Fronteres i els espectacles de titelles del 13è Guant, a banda de les tres funcions d’abonament: ‘Art’, ‘La autora de las Meninas’ i ‘La Treva’.

Reconeixements a Ricard Farré i Neus Expósito

La temporada de tardor dels Teatres de Valls reconeix la tasca creativa d’agents artístics locals a través de la participació de Ricard Farré i Neus Expósito. Al Teatre Principal es podrà gaudir, dissabte 28 d’octubre, de l’actor vallenc Ricard Farré que, al costat d’Enric Cambray, posaran en escena el muntatge ‘Les dones sàvies’, de Molière, una versió actualitzada d’aquesta comèdia francesa del segle XVII que la parella d’actors s’ha atrevit a actualitzar per portar-la fins a la Catalunya dels nostres dies. Ha estat qualificada per la crítica com a esbojarrada i esperpèntica en un domini absolut del gènere, que els permet des de recitar en un català hiperacadèmic fins a convertir l’obra en una peça del Polònia.

La dansa tindrà el seu aparador en aquesta programació amb una estrena absoluta: la de la ballarina barcelonina docent a la ciutat de Valls, Neus Expósito, que presentarà la tarda del diumenge 26 de novembre al Principal l’espectacle ‘Agapeh’, un projecte de dansa contemporània amb música en directe a càrrec de Bernat Giribet. El nou espectacle convida al públic a reflexionar com viu la seva existència. Aquesta funció compta amb la col·laboració de l’Escola de Dansa Adagi de Valls on Expósito exerceix la docència des de fa anys. 

Òpera i música

La música tindrà protagonisme destacat en aquesta temporada de tardor amb una òpera copresentada amb els Amics de la Música de Valls. Es tracta de l’òpera ‘Roberto Bevereux’ (dijous 14 de desembre), de Gaetano Donizetti, un gran drama a quatre veus que al Principal es podrà escoltar amb els intèrprets Ximena Agurto, soprano; Laura Vila, mezzosoprano; Marc Sala, tenor, i Carles Daza, que estaran acompanyats per un pianista.

Per la seva part, la Principal de la Bisbal, dins el cicle Nadal a Valls, oferirà al Centre Cultural dissabte 23 de desembre el concert de ‘Les serenates’, un actuació que rememora les actuacions de finals del segle XIX amb una cobla orquestra dirigida per Francesc Cassú i ampliada amb les veus de Fàtima Ayats, Anna Quintana, Xavier Benítez i Iago Garcia.

La programació tancarà el 2017 amb una de les tradicions nadalenques més populars al centre d’Europa i que, com a novetat, ara també arriba a Valls: el Gran Concert i Ballet d’Any Nou de Johan Strauss amb l’Strauss Festival Orchestra i l’Strauss Festival Dance Ensemble amb un repertori que inclou valsos com el ‘Danubi Blau’ o la ‘Marxa Radetzy’, que acostuma a tancar el concert a Viena compassada amb el picar de mans del públic.

Una altra de les tradicions arrelades al Nadal de Valls és la representació dels Pastorets Principals de Valls a càrrec del Grup de Teatre del Principal (GTP), que es podran veure els dies 26, 29 i 30 de desembre i 1, 3 i 6 de desembre oferint un clàssic de les celebracions que esdevindrà de nou un espectacle adreçat a un públic familiar, pensat perquè tothom pugui gaudir-lo amb escenes bíbliques i d’altres de còmiques de la mà dels pastorets Garrafó i Fredolic i les pastoretes Mariana i Sulina.

Espectacles familiars

Amb l’objectiu de formar nous públics, la temporada dels Teatres de Valls incorpora diverses propostes de teatre familiar. Precisament ‘Hansel i Gretel. El musical’, s’encarregarà d’obrir la tarda del dissabte 7 d’octubre al Principal la programació d’aquest darrer trimestre de l’any amb un espectacle que revisa aquest conte clàssic amb música i cançons en directe a càrrec de la companyia la Roda Produccions. El circ portarà de nou la vessant solidària diumenge 29 d’octubre amb la gala Pallassos Sense Fronteres, destinada a recaptar fons per aquesta ONG que treballa amb nens i nenes refugiats per diversos conflictes bèl·lics d’arreu del món. El 13è Guant oferirà tres tardes dedicades a les titelles entre divendres 10 i diumenge 12 de novembre. Més endavant, dissabte 2 de desembre, serà el torn de Samfaina de Colors i l’obra ‘Els tres porquets es caguen de por’, un muntatge amb música en directe a càrrec de Milna Vilasís i Xavi Múrcia.

Espectacles d’abonament

Ja presentada fa un mes, la programació dels espectacles d’abonament del Centre Cultural la configuren ‘Art’ (diumenge 8 d’octubre), de Yasmina Reza, amb Francesc Orella, Lluís Villanueva i Pere Arquillué, una tripleta d’actors de primera fila del panorama teatral català que posaran damunt l’escenari una comèdia intel·ligent sobre l’amistat a partir d’un quadre en blanc. La guerra de l’Iraq i les seves conseqüències entre alguns professionals que l’han patit és l’argument de ‘La treva’ (dissabte 4 de novembre), escrita pel nordamericà Doland Marguiles, amb Mima Riera, David Selvas, Ramon Madaula i Clara Segura. Des de Madrid arribarà ‘La autora de las Meninas’ (dissabte 25 de novembre), un sàtira escrita i dirigida per Ernesto Caballero que compta com a intèrpret principal amb la veterana i popular actriu Carmen Machi en el paper d’una monja copista que rep l’encàrrec de fer una rèplica exacta de l’original del pintor Velázquez.

Escola de l’espectador

En aquesta temporada són diverses les activitats plantejades per acompanyar algunes de les obres o muntatges representades a Valls que s’integren dins l’Escola de l’espectador. Així, al voltant de l’obra ‘Art’ hi haurà una visita guiada, el dissabte 28 d’octubre, a la Biennal d’Art Contemporani de Valls / Premi Guasch-Corant, que s’exposarà al Museu de Valls durant la tardor. El vallenc Ricard Farré dialogarà, dissabte 14 d’octubre, amb el periodista de TAC12, Jordi Cartanyà, al voltat de la seva professió tot prenent un vermut Montseta. També les joves ballarines tindran l’oportunitat de participar en una master class al Principal amb el magisteri de Neus Expósito, dissabte 25 de novembre. Com a cloenda de l’obra ‘La treva’, els intèrprets participaran a un col·loqui postfunció al cafè del Teatre Principal que serà conduït per Jaume Descarrega, president del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, delegació de Tarragona.

Entrades, abonaments i promocions

La venda dels tres espectacles en abonament, els abonaments familiars i les entrades soltes de la resta d’espectacles fora d’abonament es realitzarà des de les 12 h del proper dimecres 20 de setembre. La venda dels abonaments només serà presencial a les taquilles del Teatre Principal, mentre que la resta d’espectacles es podran adquirir pels canals telefònic i on line.

Les taquilles del Teatre Principal obriran del 20 de setembre fins al dissabte 7 d’octubre en horari especial, de dilluns a dissabte, de 12 a 14 h i de 18 a 20h. Durant les 24 hores del dia funcionarà el web www.ticketea.com. El canal telefònic serà el 902 044 226. Aquest número iniciarà venda a la mateixa hora, les 12h del 20 de setembre, i estarà operatiu, de dilluns a dijous, de 9.30 a 14.30h i 16 a 18.30h, i divendres, de 9 a 15 h.

A partir del dimecres 11 d’octubre les taquilles recuperaran l'horari habitual de dimecres a la tarda i de divendres al matí. Les més de 1.800 persones que ja tenen el carnet gratuït dels Amics dels Teatres de Valls disposaran d’importants avantatges econòmics per als abonaments del Centre Cultural i de l’abonament familiar amb descomptes i altres avantatges. Tots aquells que no disposin del carnet el poden obtenir directament a les taquilles del Teatre Principal. Paral·lelament als abonaments, també hi ha d’altres promocions com és el 3 x 30 x 30 / els 30 minuts més joves, que ofereix entrades a 3 euros per als menors de 30 anys durant els 30 minuts abans de l’inici de cada espectacle a la taquilla de l’espai on es realitza.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: