Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Orfeó Reusenc durà la llegenda de Misericòrdia a la prioral de Sant Pere

Inclosa en els actes de la capitalitat cultural, la representació té un cost de 10.000 euros i es portarà a terme el 15 de setembre

L'espectacle es va presentar ahir a Reus L'espectacle es va presentar ahir a Reus ENRIQUE CANOVACA
Espectacles Enrique Canovaca / Reusdigital.cat
Dimarts, 05 Setembre 2017 08:35

Recrear la llegenda de la Pastoreta, Isabel Besora, a qui diuen que se li va aparèixer la Mare de Déu de la Misericòrdia. Aquest és el leitmotiv de Misericòrdia: de Reus al cel, una obra multidisciplinària que es representarà a la prioral de Sant Pere, divendres que ve, 15 de setembre, a les 21:30h.

Es tracta d’una proposta de l’Orfeó Reusenc que s’inclou en el programa de la capitalitat cultural, amb un cost de 10.000 euros, i que combina ball, cant, dansa, música i teatre, amb la participació d’un centenar d’actors. L’entrada serà gratuïta, fins a exhaurir la capacitat, d’unes 450 persones assegudes i altres, dempeus. Les portes s’obriran a les 21:00h.

“Aprofitarem tots els racons de la prioral”, va explicar ahir Albert Bermúdez, l’encarregat d’adaptar la narrativa de la llegenda a l’espectacle, que té vocació de continuïtat per representar-se tot just abans de la festa major de Misericòrdia. L’espectacle, d’entre cinquanta i seixanta minuts de durada, comptarà amb música original composta pel reusenc Albert Galcerà. “És una gran motivació participar en aquest projecte i crear la música des de zero”, va assenyalar. A la vegada, el músic va estudiar textos dels goigs d’Isabel Besora, documents bíblics i publicacions d’historiadors reusencs, com Salvador Palomar, Narcís Camós, mossèn Ballarín o Ezequiel Gort, per tal de confegir la lletra de les cançons. Pel que fa al ball, Bermúdez ha ideat les coreografies a partir de passos de la dansa tradicional catalana per respectar la tradició de la llegenda.

La llegenda de la pastoreta Isabel Besora

La llegenda explica l’aparició a Reus de la Mare de Déu de Misericòrdia a la humil pastora Isabel Besora, per tal d’explicar-li com es podia aturar l’epidèmia de pesta que assolava la població l’any 1592. Concretament, s’havia d’encendre una espelma tan llarga com la muralla a la prioral de Sant Pere. La primera versió reconeguda de la llegenda de Misericòrdia va arribar a través de Narcís Camós, l’any 1652.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: