Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Trapezi més popular que mai

Fins a 100.000 espectadors al festival i un 85% d'ocupació a les sales

Instant final de 'Mira't' a la plaça de la Patacada de Reus, dissabte al vespre Instant final de 'Mira't' a la plaça de la Patacada de Reus, dissabte al vespre TXERK VAN DER MEULEN/ IMAC TRAPEZI
Espectacles Jordi Bordes/ El Punt Avui
Dilluns, 15 Mai 2017 11:08

Reus ha capitalitzat el Trapezi com mai. Segons els organitzadors, unes 100.000 persones han seguit les actuacions d'aquesta edició (la majoria, al carrer i gratuïtes). Pel que fa a sala, s'ha aconseguit un 85% d'ocupació amb més de 2.000 entrades venudes i un miler reservades a programadors. De fet, també ha augmentat la presència de professionals, tot i que hagi estat una primera edició del director Leandro Mendoza, en què pràcticament no ha tingut gaire temps a desenvolupar-la.

El bon temps ha ajudat a aquesta notable presència de públic però també el fet que s'hagi tornat a accions itinerants pels carrers més utilitzats, ja que alguns ciutadans han topat amb la fira, de nou.

Pel que fa a la qualitat de la programació, han agradat prou les estrenes ('Pulso', d'Atempo Circ; Espera, dels eia, així com la preestrena d''Udul', de Los Galindos). També han interessat les propostes de sala com 'La fin demain', dels alemanys Zircus Morsa, o els equilibris de Collectif à 'Sens Unique'. I va meravellar la frescor i alhora l'habilitat de Miguel Gigosos, a 'Möbius'. Si habitualment les companyies de circ contemporani gaudeixen de notable tècnica i d'exercicis prou singulars, sí que, sovint, els falta la construcció del personatge o d'una trama per completar l'habilitat acrobàtica i física. És per aquest motiu que Mendoza aspira en properes edicions que es reforcin les companyies amb un equip més ampli de col·laboradors que permet ser més curós en elements que, ara, poden quedar desemparats. Tot i la connexió amb tot tipus de públic del Trapezi (que habitualment implica la visita d'artistes espontanis o venedors de tot tipus), sobta el seu descuit. Això també fa fira.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: