Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espai de l'Estudiant batrà enguany rècords d'expositors i alumnes visitants

El Saló de l’Ensenyament de les comarques de Tarragona reunirà a Valls, del 8 al 9 de març, 53 expositors i 6.000 alumnes de més de 50 centres i instituts

Imatge d'una edició anterior de l'Espai de l'Estudiant de Valls Imatge d'una edició anterior de l'Espai de l'Estudiant de Valls CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 22 Febrer 2018 13:02

Més de 53 expositors i 6.000 alumnes de més de 50 centres i instituts procedents de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i el Tarragonès. Aquestes són les dades de rècord de l’Espai de l’Estudiant que enguany, amb 18 anys d’història, assoleix la majoria d’edat consolidat com el gran saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona que organitza, cada any a Valls, el Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp i la Conca.

L’Espai de l’Estudiant se celebrarà els dies 8 i 9 de març, a la Sala Kursaal de Valls, i els visitants podran conèixer tota l’oferta formativa a Catalunya, tan a nivell universitari com de cicles formatius, a més de diversos serveis adreçats als joves. A més, la presència d’organismes directament relacionats amb el món juvenil i l’àmplia oferta educativa a nivell d’idiomes i disseny, així com propostes relacionades amb el món laboral contribueixen a fer de l’Espai de l’Estudiant un excel·lent punt d’informació i assessorament dels joves en edat d’escollir estudis.

Les novetats

Precisament enguany, l’Espai ncorpora entre els nous al·licients la celebració de les jornades 'PowerU Xperience' i 'PowerU Junior', que impulsen el Consell Català de la Formació Professional i Human Age Institue de Monpower Group amb la col·laboració del Consorci, Vallsgenera, l’Ajuntament de Valls i la col·laboració dels instituts.

En aquestes dues activitats hi està prevista la participació de 300 alumnes. La Jornada 'PowerU Xperience' és un projecte d’alt valor per als joves a l’hora d’ajudar-los a que coneguin les competències que se’ls hi exigirà en l’actual mercat de treball. Així, s’ha adreçat l’activitat principalment a alumnes de graus superiors de l’àmbit tecnològic, industrial i de batxillerat per assessorar-los a adquirir habilitats i coneixements per facilitar el seu accés al mercat de treball.

A la vegada, s’incorpora al programa de l’Espai de l’Estudiant els tallers de 'PowerU Junior' que tenen com objectiu millorar l’ocupabilitat dels adolescents, amb l’objectiu de generar experiències orientades al seu desenvolupament futur. Així, tots els participants dels tallers identificaran i aprendran la importància que té adquirir determinades competències i habilitats professionals en el seu futur.

L’Espai de l’Estudiant se celebrarà a la Sala Kursaal, el dijous 8 de març, de 9h a 14h i de 15.30h a 17h, i el divendres 9 de març en horari matinal per a les visites concertades d’alumnes de tots els instituts inscrits. A més, el dijous dia 8, en horari ampliat, de 16h a 19h, l’entrada és lliure i gratuïta.

Majoria d'edat

Ja fa 18 anys que l’Espai de l’Estudiant es va posar en marxa mercès a la iniciativa de l’Institut d’Estudis Vallencs a través del seu Consorci Prouniversitari i l’imprescindible suport de l’Ajuntament de Valls i del Consell Interuniversitari de Catalunya a més del Departament d’Ensenyament i la Diputació de Tarragona que cregueren en aquest projecte nascut per a donar resposta a la gran demanda d’informació i orientació sobre el futur del jovent de la demarcació i, per tant, adreçat a estudiants, pares, professors i orientadors.

La fira va néixer l’any 2001 en un primer moment per atansar aquesta oferta als alumnes de l’Alt Camp i la Conca, però ja partir de l’any següent va ampliar el seu ventall a tots els alumnes de les comarques de Tarragona per tal que tots els centres educatius de la demarcació poguessin aprofitar l’oportunitat que suposa tenir reunides en un mateix espai totes les universitats catalanes i dels cicles formatius i estudis alternatius que actualment es poden cursar a Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: