Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un conveni del 2005 entre l'Ajuntament i Les Dominiques bloqueja les obres de l'escola de l'Arrabassada

La congregació adverteix que el solar on la Generalitat preveu construir el centre és el mateix espai que l'Ajuntament havia reservat per reubicar el col·legi de les Dominiques

Imatge d'arxiu de l'escola l'Arrabassada de Tarragona, en barracons Imatge d'arxiu de l'escola l'Arrabassada de Tarragona, en barracons CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 22 Febrer 2018 07:46

Les obres de l'escola l’Arrabassada de Tarragona -en barracons des de fa anys- es troben bloquejades. Les obres van ser adjudicades per la Generalitat el passat mes d’octubre i tenien previst iniciar-se el de desembre, però no ha estat possible. Segons recull el diari Més, el problema és que la congregació de les Dominiques ha adverit que el solar on la Generalitat preveu construir el centre és el mateix espai que l’Ajuntament havia reservat per reubicar el col·legi que la congregació regenta al centre de Tarragona arran d’un protocol d’intencions signat el 2005, en l'època de l'alcalde Joan Miquel Nadal.  El conveni preveia la requalificació urbanística de l’actual emplaçament de l'escola que regenta la congregació, però que encara no s’ha fet.

Arran de la reclamació de la vigència de l’acord, la Generalitat s'ha vist obligada ha aturar el projecte en espera que s’aclareixin les discrepàncies jurídiques entre les Dominiques i l'Ajuntament sobre la validesa del conveni. El consistori es remet al protocol segellat l’any 2013, ja amb Ballesteros d'alcalde, que ha de permetre el canvi d’emplaçament de les Dominiques, però també avala la necessitat de construir l’escola a l’Arrabassada com reclama la comunitat educativa.

L'Ajuntament assegura que s'està treballant per desencallar el problema i trobar un punt de trobada que permeti satisfer les demandes de la congregació, sense que s'impedeixi comernçar les obres de l'escola de Llevant les properes setmanes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: