Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un alumne de l'IES Sant Pere i Sant Pau, escollit entre 10.000 candidats per cursar una beca als Estats Units

Marc Velasco, resident al barri tarragoní de Sant Ramon (Sant Salvador), és un dels 500 alumnes becats a l'Estat per la Fundación Amancio Ortega

Marc Velasco ha estat becat entre 10.000 candidats per cursar el primer any de Batxillerat als Estats Units Marc Velasco ha estat becat entre 10.000 candidats per cursar el primer any de Batxillerat als Estats Units CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 02 Febrer 2018 16:37

L'estudiant tarragoní de 4rt d’ESO de l’Institut Sant Pere i Sant Pau, Marc Velasco, ha estat escollit entre 10.000 candidats per cursar primer de Batxillerat als Estats Units. El noi, veí del barri de Sant Ramon-Sant Salvador, es desplaçarà el curs vinent a un centre educatiu americà per seguir els seus estudis. En Marc és un dels 500 alumnes becats a l'Estat espanyol per la Fundación Amancio Ortega que té l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de la llengua anglesa i la immersió en la cultura estrangera.

Per optar a aquesta beca, l'alumne ha hagut de complir uns requisits mínims que eren: tenir un set de mitjana de final de curs i un vuita la matèria d’anglès a 3r de l’ ESO,no haver gaudit d’una experiència com aquesta d’una durada superior a sis mesos, enviar la documentació demanada dins de les dates establertes i estar estudiant 4t d’ESO en un centre d’ensenyament espanyol.

Un cursa plena d'obstacles

Un cop enviat el formulari d’inscripció, el 27 d’octubre de 2017, el Marc es va presentar a un examen escrit a Barcelona. Per superar aquesta primera fase s’havia d’obtenir unapuntuació mínima de 217 punts sobre 265. El nostre alumne va obtenir una puntuació de 242 punts i va passar a la següent fase.

La segona consistia en enviar els documents sobre la renda familiar. Després d’aquesta fase només restarien 1.500 persones de les quasi 10.000 que hi havia en un principi. El dia 20 de desembre, el Marc va saber que també havia superat aquesta fase i que, per tant, es trobava a un pas d’aconseguir la beca.

La tercera i darrera fase constava d’una prova oral i una entrevista. S’havia d’exposar un aspecte personal d’interès durant 3 minuts, i després es passava a l’entrevista. Les llistes amb els 500 noms dels seleccionats van sortir publicades el dimarts 23 d’aquest mes. "L’alegria que es va viure aquell dia a l’institut és inexplicable", segons fonts del centre. 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: