Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig del Camp impartirà un curs de català bàsic

També comencen les inscripcions dels cursos de català i de voluntariat per la llengua a l’Hospitalet de l’Infant

Imatge d'arxiu d'un curs de català per a adults impartit pel CNL Imatge d'arxiu d'un curs de català per a adults impartit pel CNL CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 28 Gener 2018 09:53

El Centre de Normalització Lingüística (CNL), per mitjà del Servei Comercial de Català del Baix Camp impartirà un curs de nivell inicial de català a Mont-roig del Camp. El curs serà intensiu i començarà el 29 de gener fins a mitjans de març a l’oficina de Serveis Socials de Mont-roig del Camp, els dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 18 a 20 h.

Aquests cursos inicials amb matrícula gratuïta, tenen com a objectiu que les persones nouvingudes facin una aproximació a la llengua catalana, especialment les persones que no entenen el català i ven adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de frases simples que els permeti actuar en situacions quotidianes. Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i el Consell comarcal del baix Camp a través del conveni pel Servei comarcal de primera acollida de les persones immigrades, refugiades i retornades a Catalunya.

Per altra banda, el dia 29 de gener comencen les inscripcions per al segon quadrimestres dels cursos de català que s’imparteixen a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, fins a l’1 de febrer, una iniciativa també impulsada des de l’Ajuntament del municipi i el CNL. Durant els dies d’inscripció s’administraran proves de col•locació a les persones que vulguin millorar el seu nivell de català però que no sàpiguen quin és el curs que els correspon. D’aquesta manera, els nivells previstos per al segon quadrimestre són Elemental 1, Suficiència 1 i Bàsic 1, també I1, I2, I3, S1, S2 i S3 en línia.

Per als catalanoparlants s’ofereixen cursos tan presencials com en línia amb el Parla.cat, especialment dirigit a aquelles persones que no poden assistir a classe. A més, el CNL obre un nou període de matriculació per als cursos presencials a Cambrils.

Voluntariat per la llengua

Coincidint amb els cursos de català per a adults a l’Hospitalet, comença una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) presencial i virtual, per tal que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència, una modalitat d’aquest programa que es va posar en marxa l’any passat.

El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català en un context distès. En el cas de la modalitat virtual, ho podran fer des d’un ordinador o dispositiu mòbil. Per participar com a voluntari o com a aprenent cal ser major d’edat cal ser major d’edat i inscriure’s al web del Voluntariat per la llengua.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: