Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV, preparada contra els plagis dels estudiants

L’entitat ha creat una guies per evitar el plagi i ha activat el programa Urkund, que detecta si l’alumne està realitzant una còpia no permesa

Imatge d'estudiants de la URV treballant a la zona d'informàtica Imatge d'estudiants de la URV treballant a la zona d'informàtica CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 21 Gener 2018 09:52

La tecnologia ha comportat, entre molts factors positius, un increment en el plagi de treballs universitaris, degut a la facilitat d’accedir a la informació i utilitzar-la lliurement. Per contrarestar-lo la URV ha dissenyat unes guies del Pla de prevenció, detecció i tractament del plagi, actives des d’aquest curs 2017-2018 per facilitar la feina de detecció de plagis al professorat.

Un dels punts més importants del currículum de la URV és conscienciar a l’estudiant de la importància d’evitar copiar, sense citar degudament, i que aprenguin a gestionar la informació i el coneixement i utilitzin la tecnologia de manera eficient. A més, la guia proporciona als alumnes exemples de com evitar el plagi, com detectar-lo i quines són les conseqüències acadèmiques que comporta. Algunes d’aquestes sancions poden ser qualificar el treball amb un 0, l’obertura d’un expedient disciplinari i inclús l’expulsiu temporal de la Universitat.

Al llarg del curs, des del mes d’octubre en què es va presentar el pla, s’ha anat fent pedagogia a les aules i informant de l’existència de les guies del Pla de prevenció, detecció i tractament del plagi, a disposició de tothom a la web del CRAI. Hi ha un total de tres guies, una dedicada a l’estudiant, l’altre al professor i una tercera als centres i departaments.

 

Plataforma Urkund

Per ajudar al professorat a detectar els plagis i la gravetat d’aquest s’ha incorporat la plataforma Urkund al campus virtual de la URV, aquesta eina compara les coincidències en els treballs que lliuren els estudiants amb milions de documents i genera un informe amb el percentatge de text ja existent i per tant, copiat. El professor pot dotar-se d’aquesta eina per tenir en compte el treball de l’alumna i la seva credibilitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: