Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV reclama normalitat política per a parlar del futur

El claustre de la URV ha demanat l'alliberament dels dirigents polítics i d'entitats empresonats i diàleg per trobar la solució "a un problema polític que s'arrossega des de fa anys"

El Claustre universitari de la URV s'ha celebrat aquest dijous El Claustre universitari de la URV s'ha celebrat aquest dijous AGNÈS LLORENS
Ensenyament Agnès Llorens
Dijous, 23 Novembre 2017 21:02

El claustre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aprovat aquest dijous una declaració institucional a favor del “pensament crític, la cultura de la llibertat i de procurar els principis d’autonomia, democràcia, justícia, igualtat i pluralitat” -valors que es reculen en els seus estatuts- i incideix en ressaltar que “quan una llei no respon als interessos legítims dels ciutadans, cal modificar-la i no imposar-la”. Per aquest motiu, el document -aprovat amb el 83% dels vots del claustre- demana “la retirada de les accions penals iniciades contra dirigents polítics catalans i representants d’entitats ciutadanes, l’alliberament dels qui ja han estat subjectes a detenció o a presó preventiva en base a aquelles accions” i l’inici del diàleg per trobar la solució adient a un problema polític que s’arrossega des de fa anys”.

El rector de la URV, Josep Anton Ferré, admet que la situació actual i l’aplicació del 155 “no té afectacions directes sobre el funcionament del dia a dia, però alenteix algunes decisions importants”. Per aquest motiu, el document de la universitat demana “la màxima participació” en les eleccions que han de dur-se a terme el pròxim 21 de desembre. En aquest sentit, Ferré destaca que “cal que tinguem interlocutors a llarg termini i recuperar la normalitat per poder parlar d’inversions”. En aquest sentit, el rector de la URV apunta que, enguany, el pressupost de 2017 del Govern no s’ha conegut fins fa una setmana i que tot apunta que l’aportació del 2018 sigui la mateixa que la d’enguany, el que, segons Ferré, “en una universitat jove com la nostra, que té un al creixement vegetatiu, no és una bona notícia”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: