Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

"No ens tocareu l'educació"

La comunitat educativa es reuneix al Mercadal de Reus per carregar contra 'les mentides de l'Estat'

Més de 500 persones s'han aplegat aquesta tarda a la plaça del Mercadal de Reus en defensa "de l'escola catalana i plural" Més de 500 persones s'han aplegat aquesta tarda a la plaça del Mercadal de Reus en defensa "de l'escola catalana i plural" ADRIÀ MARTÍNEZ
Ensenyament
Dimecres, 25 Octubre 2017 21:39

Mig miler aproximat de persones s'han aplegat aquest dimecres a la tarda al Mercadal de Reus en defensa "de l'escola catalana i plural". Convocada per la comunitat educativa del país, la trobada ha atret també pares, alumnes i diversos regidors del consistori de la capital del Baix Camp. L'acte ha inclòs la lectura d'un parell de manifestos en què s'ha denunciat que l'Estat acusa els docents "d'adoctrinar la canalla per tal que odiïn Espanya".

Un parell de joves estudiants han estat les encarregades de llegir els textos, en què s'ha carregat contra Toni Cantó i Xavier García Albiol per les seves declaracions "vexatòries". "S'estan dient autèntiques barbaritats del nostre model educatiu, i ens hem de defensar", ha exposat posteriorment un dels representants de SOS Educació Reus, Josep Maria Bofarull. Al seu costat, i des de l'Associació de pares i mares de Catalunya al territori, Lluís Pallejà ha explicat que les mobilitzacions similars que s'han produït aquest dimecres arreu es deu al fet "que calia mostrar el nostre rebuig a les falsedats que es diuen de la nostra escola".

"El relat que des de Madrid volen transmetre no s'ajusta a la realitat que vivim a Catalunya", ha afegit. Bofarull, de passada, ha tirat d'ironia tot aconsellant que "haurien de consultar a la RAE què significa adoctrinar, el que vol dir que hi ha un pensament monolític que arriba a tot el sistema". "I no és el cas, perquè la nostra escola és plural, rica i diversa", ha subratllat.

Per tot plegat, el missatge que s'ha volgut transmetre és "d'unitat. Hem de donar una resposta de país, clara i pacífica", ha assegurat aquest últim, que també ha llegit uns passatges del manifest. "No ens tocareu l'escola catalana!", ha reblat entre els aplaudiments de la plaça. Com a cloenda, els assistents han entonat 'Els segadors'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: