Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls flexibilitza els criteris d’assignació d'ajuts per a estudis postobligatoris

La convocatòria per a la presentació de sol·licituds s’obre el pròxim 17 de juliol i s’estendrà fins al 28 del mateix mes

D'esquerra a dreta: Salvador Casañas (Fundació Ciutat de Valls), els regidors, Martí Barberà, Jordi Cartanyà i Bàrbara Flores, i Delfí Vives (Càritas) D'esquerra a dreta: Salvador Casañas (Fundació Ciutat de Valls), els regidors, Martí Barberà, Jordi Cartanyà i Bàrbara Flores, i Delfí Vives (Càritas) ALBA SANCHA
Ensenyament Alba Sancha
Dijous, 29 Juny 2017 11:24

La nova edició de la convocatòria per a les ajudes per a ensenyaments postobligatoris destinades als estudiants de Valls porta un canvi en els criteris d’assignació de les beques, en principi, amb l’objectiu de què més famílies puguin accedir a aquesta. Concretament, s’han modificat els criteris econòmics d’ajut, ja que abans “es feia a través del salari mínim interprofessional i ara es farà per l’índex de renda de suficiència de Catalunya”, en paraules del regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà. Segons Cartanyà, “és un índex més elevat i que permet l’accés a més famílies que fins ara no podien accedir”.

Aquestes beques, destinades als estudiants que realitzin estudis postobligatoris per al curs 2017/2018, estan liderades per la Fundació Ciutat de Valls, que fa una aportació econòmica de 2.000 euros, i per Càritas, que contribueix amb una quantia de 4.000 euros, a més de la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, que contribueix amb una dotació de 4.000 euros. Així doncs, el pressupost total del qual es disposa enguany és de 10.000 euros, que es calcula que es podran repartir entre una quarantena d’alumnes amb beques entre els 200 i 450 euros, depenent dels estudis que cursaran.

D’aquesta manera, es pretén que cap estudiant quedi exclòs de l’accés a aquest tipus de formació per raons econòmiques en un marc d’igualtat d’oportunitats. Tot i això, les bases de les ajudes, a més de tenir en compte la situació econòmica familiar, també valoren l’expedient acadèmic dels alumnes, i per tant, l’èxit acadèmic, com ha apuntat Cartanyà. La finalitat és “que hi hagi un aprofitament”, segons el regidor de Benestar Social.

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Bàrbara Flores, ha destacat la importància que des d’aquesta regidoria se li atribueix a l’emancipació dels joves, la qual es vertebra a través de tres branques. Una d’aquestes branques és la formació, segons ha apuntat Flores. Per això, la regidoria de Joventut col•labora en la recollida de la documentació durant el procés de presentació de les sol·licituds.

El calendari per a la presentació de les sol·licituds de la primera convocatòria és entre el 17 i el 28 de juliol a l’oficina de servei de Joventut, de dilluns a divendres, de 10h a 14h, o bé contactant per telèfon al 977 60 98 49 o a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En segona convocatòria el termini de sol•licituds serà del 12 al 25 de setembre. Podran presentar-se a la convocatòria els joves empadronats a Valls, nascuts a partir de l’1 de gener de 1992, i que el pròxim curs es matriculin en estudis de batxillerat, formació professional o cursos d’accés a cicles formatius de grau superior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: