Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona aposta per gestionar de manera directa les llars d’infants

El ple votarà divendres la municipalització dels cinc centres on l’empresa concessionària ha renunciat

La llar d'infants del Serrallo, un dels cinc centres educatius que passarà a ser gestionat per l'IMET La llar d'infants del Serrallo, un dels cinc centres educatius que passarà a ser gestionat per l'IMET ARXIU/ R.B.
Ensenyament Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 13 Juny 2017 11:10

L’Ajuntament de Tarragona passarà a gestionar de manera directa les llars d’infants municipals que sempre havia deixat en mans d’empreses o fundacions externes. Si no hi ha cap sorpresa, el ple municipal que se celebrarà divendres vinent aprovarà la municipalització del servei en cinc centres infantils que s’havien quedat sense empresa gestora, després que l’adjudicatària, Clece, hagués presentat la renúncia a continuar l’any més que li quedava de pròrroga del contracte. D’aquesta manera, l’Ajuntament descarta també obrir un nou concurs per escollir una nova concessionària del servei, que passarà a estar en mans de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET).

Si al ple tira endavant la proposta del govern, la municipalització serà efectiva a partir de l’1 de setembre a les llars del Serrallo, Sant Pere i Sant Pau, El Miracle, Cèsar August i Sant Salvador, que se sumaran a la fórmula de gestió municipal directa que ja s’aplica des de la seva creació a les llars del Ninot i la Taronja. El curs vinent, per tant, tan sols quedaran dues llars amb gestió externalitzada, l’Arrabassada i Bonavista, que estan en mans de la Fundació Xarxa Santa Tecla. La voluntat del govern municipal, però, és municipalitzar-les amb vista al curs 2018/2019, quan s’extingeix el contracte.

El regidor d’Educació, Francesc Roca, va destacar ahir la importància de la mesura, ja que totes les llars afectades havien estat externalitzades des de la seva creació. “És una mesura avalada per tots els serveis de la casa afectats i que té tots els informes favorables”, va subratllar. Segons els estudis fets, la municipalització suposarà un estalvi anual de 43.908 euros en la gestió d’aquests cinc centres educatius, que situarà el cost total per a l’Ajuntament per al curs vinent en 549.503 euros.

Una millora del servei

La principal mesura que implicarà el pas a gestió directa serà la subrogació de les 38 educadores que tenen contracte vigent amb Clece a les cinc llars afectades, i amb les quals l’Ajuntament iniciarà els contactes un cop aprovat el tràmit per incorporar-les a la plantilla municipal. Totes mantindran les condicions laborals que tenien actualment, i l’IMET obrirà una borsa de treball per cobrir baixes i substitucions.

La municipalització no implicarà tampoc cap canvi en els preus ni els horaris, però sí que el regidor d’Educació va destacar que contribuirà a millorar la qualitat del servei i a adaptar els projectes educatius a les característiques de cada zona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: