Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV és la tercera universitat més valorada de l’Estat espanyol

L'U-Ranking també valora com a graus més ben posicionats els de Química, Bioquímica i Biologia Molecular, Enologia, Llengua i Literatura Espanyoles, Anglès i Història/Història de l’Art 

En aquesta cinquena edició del rànquing s’avaluen 61 universitats de l'Estat En aquesta cinquena edició del rànquing s’avaluen 61 universitats de l'Estat URV
Ensenyament Redacció Infocamp
Divendres, 02 Juny 2017 16:09

La Universitat Rovira i Virgili (URV) es troba en tercera posició en rendiment en docència, investigació i desenvolupament tecnològic segons els resultats que s’han presentat aquest dijous, referents a l’edició 2017 de l’U-Ranking. La Universitat millora una posició respecte l’edició de l’any passat i té ara per davant la Universitat Pompeu Fabra i la Politècnica de Catalunya mentre que comparteix el tercer lloc amb la Universitat Carlos III i la Politècnica de València.

En aquesta cinquena edició del rànquing estatal s’avaluen 61 universitats -48 de públiques i 13 de privades- segons rendiment docent, rendiment investigador i en innovació i desenvolupament tecnològic per separat. La millor posició per la Universitat és en recerca, on es troba en segon lloc. En docència ocupa el quart lloc i en innovació, la vuitena.

Per avaluar l’activitat docent, investigadora i d’innovació i desenvolupament tecnològic de les universitats es tenen en consideració quatre àmbits en cadascuna de tres grans dimensions: accés a recursos, producció obtinguda, qualitat i internacionalització de les activitats. Cadascun dels quatre àmbits s’analitza a partir d’una sèrie d’indicadors, entre un i tres, en funció de la disponibilitat i idoneïtat de la informació, segons la dimensió que s’està estudiant.

Els graus més ben posicionats

Les puntuacions obtingudes en cadascuna de les titulacions a partir dels 256 indicadors que s’han utilitzat pel càlcul del rànquing han permès identificar les universitats millor valorades en els diferents graus que s’ofereixen. En la branca d’Arts i Humanitats, la Universitat és la primera en els graus de Llengua Anglesa, Llengua i Literatura Espanyoles i d’Història/Història de l’Art i en la branca de Ciències la URV és la millor posicionada en el grau de Química, Bioquímica i Biologia Molecular i Enologia,

La pàgina web del rànquing permet comparar 2.312 graus universitaris oficials de 1.007 escoles i facultats que corresponen a 61 universitats públiques i privades i veure quins estan més ben posicionats.

Aquests són alguns dels principals resultats de la cinquena edició d’U-Ranking, que desenvolupa conjuntament la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). El projecte va començar a desenvolupar-se el 2012 i ha comptat amb el suport d’experts en avaluació de l’activitat universitària i la seva qualitat, que pertanyen a 15 universitats espanyoles.

El rànquing l’encapçalen cinc universitats públiques i posa de manifest que Catalunya posseeix el millor sistema universitari espanyol. En línies generals, les universitats privades destaquen en docència , les públiques catalanes en recerca i les politècniques en la innovació i desenvolupament tecnològic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: