Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla sensibilitza els alumnes en la prevenció del mosquit tigre

L'Ajuntament inicia demà les visites a les escoles que tenen com a finalitat proporcionar a l’alumnat i professorat, els coneixements i les eines per identificar les larves de mosquit

Imatge d'arxiu d'una visita a les escoles per a la prevenció del mosquit tigre Imatge d'arxiu d'una visita a les escoles per a la prevenció del mosquit tigre CEDIDA
Ensenyament Redacció Infocamp
Dijous, 01 Juny 2017 09:31

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla iniciarà, a partir de demà divendres 2 de juny, una de les principals accions de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre, i que es tracta de les visites que durà a terme l’empresa encarregada d’aquest pla, Blau i Verd, Serveis Ambientals, a les escoles del municipi, tant de la Portalada (de 9h a 11h, el divendres 2 de juny) com la del Roquissar (a partir de les 9h, el dimecres 7 de juny).

Aquesta acció, que forma part d’un conjunt d’actuacions que contempla la campanya, té com a finalitat proporcionar a l’alumnat i professorat, els coneixements i les eines per mostrejar i identificar les larves de mosquit i, al mateix temps, aprendre a ubicar-se en l’entorn on es viu, a habitar-lo, a respectar-lo i a millorar-lo. D’aquesta manera, es pretén transmetre a la població escolar de l’Educació Primària, els conceptes bàsics sobre la biologia dels mosquits en general i de l’ecologia, morfologia, comportament i implicacions sanitàries de l’espècie anomenada Aedes albopictus o popularment mosquit tigre. 

Per cinquè any consecutiu, l’empresa especialitzada Blau i Verd s’encarregarà conjuntament amb l’Ajuntament de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre, que ja va començar a desenvolupar diferents accions a principis d’aquest mes de maig i que s’allargaran fins a mitjans d’octubre. L’empresa Blau i Verd també ha posat a disposició de la ciutadania un correu electrònic per alertar de la presència de mosquit tigre a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha insistit que “l’Ajuntament posa en marxa els mitjans tècnics per prevenir la presència de mosquits, però també és molt important la col·laboració ciutadana per evitar els entollaments d’aigua, que són els principals punts de creixement durant la primavera i l’estiu”.

Cal destacar que en els casos que és necessari l’aplicació de tractaments larvicides, l’Ajuntament i l’empresa utilitzen mètodes biològics que protegeixen absolutament la resta de fauna de la zona. També es realitzen controls periòdics dels tractaments per verificar-ne els resultats i corregir-los en cas que sigui necessari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: