Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La llar d'infants de Creixell es queda sense alumnes

Mesura de protesta dels pares perquè les educadores ja fa quatre mesos que no cobren

A la llar d'infants L'Estel de Mar hi estan matriculats una trentena d'alumnes A la llar d'infants L'Estel de Mar hi estan matriculats una trentena d'alumnes ARXIU/ J.FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Ensenyament Azahara Palomares / El Punt Avui
Divendres, 19 Mai 2017 08:07

Conflicte a la llar d'infants municipal de Creixell perquè les treballadores no cobren des del febrer. Els pares de la trentena d'alumnes matriculats van decidir ahir, després d'una reunió amb la direcció del centre, que traurien els seus fills de la llar d'infants com a mesura de pressió perquè l'Ajuntament de Creixell assumeixi els sous endarrerits.

Segons van informar fonts de les treballadores, la decisió es va prendre perquè el govern municipal no ha acatat un informe de la Inspecció de Treball en què instava l'Ajuntament a assumir els endarreriments en el termini d'una setmana.

La llar d'infants, la gestiona l'empresa Privilege Class, que té el servei en concessió, i el consistori n'és responsable subsidiari. La plantilla prepara una demanda judicial per tal que l'Ajuntament assumeixi aquesta despesa.

L'alcalde de Creixell, Jordi Llopart, va defensar que, legalment, l'Ajuntament no pot pagar aquests deutes contrets per l'empresa fins que no hagi culminat el rescat del servei. “Tenim en procés la rescissió del contracte, però l'empresa hi va presentar al·legacions i això ha allargat el tràmit”, va explicar Llopart, que afirma que tant l'advocat de l'Ajuntament com la Diputació havien desaconsellat acatar l'informe.

Segons l'alcalde, la Seguretat Social i Hisenda tenen embargada la subvenció que l'Ajuntament paga mensualment a la concessionària, a causa dels deutes contrets per Privilege Class. “Tenim una empresa preparada per assumir el que queda de curs. Som els primers que voldríem que el tràmit fos més ràpid i poder pagar de seguida els sous”, afirma Llopart. Segons l'alcalde, l'empresa hauria comès diverses irregularitats i, fins i tot, el juny de l'any passat el govern local ja va voler rescindir el contracte, però va rectificar.

Investigació al jutjat

El centre és també el focus d'una investigació judicial, sota secret de sumari, per presumpta prevaricació en l'adjudicació a Privilege Class. Entre els investigats hi ha Llopart.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: