Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV promourà la incorporació d'universitaris d'ètnia gitana

La universitat i l'associació jove gitana volen afavorir la formació uiniversitària entre aquesta comunitat

El president de l'AJGT, Miguel Buñales, encaixant la mà amb el rector de la URV, Josep Anton Ferré El president de l'AJGT, Miguel Buñales, encaixant la mà amb el rector de la URV, Josep Anton Ferré URV
Ensenyament El Punt Avui
Dimecres, 03 Mai 2017 08:06

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Associació Jove Gitana de Tarragona (AJGT) treballaran plegades per afavorir la formació universitària d'aquesta minoria ètnica, que sovint deixa d'estudiar quan supera l'ensenyament obligatori. Ahir el rector de la URV, Josep Anton Ferré, i el president de l'AJGT, Miguel Buñales, van signar un conveni marc per treballar en aquesta direcció. Es tracta no només de donar suport amb programes d'aprenentatge als joves de la comunitat gitana que vulguin iniciar estudis universitaris, sinó també d'informar i formar els pares per evitar que treguin els seus fills de les escoles en etapes clau, com ara els primers cursos de l'ESO.

Fins ara, un important percentatge de joves gitanos es dedicaven a la venda ambulant, per la qual cosa no necessitaven estudis. Actualment, però, aquesta activitat va a la baixa per la forta competència del mercat xinès i “ha arribat el moment d'adaptar-se al canvi, renovar-se i fer-se un lloc a l'ampli ventall de possibilitats que ofereix la societat”, va dir ahir el mateix president de l'associació que aglutina els joves gitanos de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: