Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port busca alternatives per evitar el retard de la ZAL

El president Josep Andreu proposa que es pugui anar executant per fases

El president del Port, Josep Andreu, ahir, a la terrassa de l'antic Pòsit de Pescadors. El president del Port, Josep Andreu, ahir, a la terrassa de l'antic Pòsit de Pescadors. CARINA FILELLA/ EL PUNT AVUI.
Empreses Carina Filella / El Punt Avui
Dijous, 22 Desembre 2016 16:59

Les modificacions que la Generalitat imposa ara en el projecte de la ZAL, la zona d'activitats logístiques del Port de Tarragona, podrien retardar “dos o tres anys” més la seva tramitació i, per tant, la seva execució. Un temps excessiu que, pel president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu, “faria molt mal” al creixement del port. Per això demana, com a alternativa, que aquesta zona estratègica es pugui anar executant per fases.

El projecte de la ZAL –que té unes 100 hectàrees, al terme de Vila-seca i que està pressupostat en uns 15 milions d'euros– està des de l'octubre del 2014 pendent d'aprovació per la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat. Però, segons ja va avançar dissabte passat aquest diari, un requeriment de la Generalitat els obliga a fer modificacions, sobretot referents als accessos i les infraestructures de mobilitat: “Ens demanen uns nous requisits, quan ja fa un any que ens ho podien haver demanat. Estem amoïnats perquè el projecte està bloquejat”, segons Andreu, que va alertar que el pla especial d'infraestructures que hauran d'aprovar ara pot retardar el projecte tres anys més: “Seria un preu excessiu, perquè hi ha moltes iniciatives pendents vinculades al desenvolupament de la ZAL. En podrem aguantar algunes, però d'altres se n'aniran i ja no tornaran”, va dir. “Per això posem fórmules damunt la taula, com podria ser anar-la fent per fases”. Andreu va lamentar que a l'ordre del dia de la Comissió d'Urbanisme convocada per dijous que ve, a l'antic Pòsit de Pescadors, no s'hi hagi inclòs la ZAL.

Altres projectes

Andreu va fer ahir, en una trobada amb la premsa, un repàs dels altres projectes, com ara el contradic dels Prats, una obra que costa 50 milions i que preveu iniciar el 2018, i el Port Sec, una terminal logística a Guadalajara (ara està tramitant l'adquisició dels terrenys). També va recordar l'ús que es donarà a l'antic edifici de l'Autoritat Portuària: a les plantes superiors es traslladaran els serveis portuaris i de Port Control; unes altres dues plantes es destinaran a lloguer i la resta serà ocupat per l'Autoritat Portuària. La rehabilitació costarà uns 5 milions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: