Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ANAV demanarà que s'ampliï la concessió de Vandellòs II

Les dues centrals catalanes ja tenen operatiu el Centre Alternatiu de Gestió d'Emergències (CAGE)

El CAGE pemet que la central continuï funcionant en cas d'accidents puntuals. El CAGE pemet que la central continuï funcionant en cas d'accidents puntuals. SERGI JIMÉNEZ.
Empreses Sergi Jiménez/ Reus Digital
Dimecres, 21 Desembre 2016 08:30

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) va celebrar ahir la seva trobada anual amb els mitjans de comunicació de la demarcació de Tarragona. Una reunió que els mitjans del territori esperaven amb delit, i n'hi havia per a això i molt més. El 2016 ha estat l'any de tancament de totes les modificacions i millores derivades de les proves de resistència fetes a les centrals nuclears europees, arran de l'accident de Fukushima Dai-ichi. Un any en què s'ha apostat per millorar els marges de seguretat i les mesures imposades en el pla Fukushima, aprovat pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN). En total, s'ha invertit uns 100 milions en la implementació d'aquestes mesures.

En la seva presentació, el director de la central nuclear Vandellòs II, Rafael Martín, va destacar “la instal·lació dels diferents components del sistema de ventament filtrat de la contenció, la instal·lació de recombinadors passius d'hidrogen i la posada en servei del Centre Alternatiu de Gestió d'Emergències” (CAGE), unes mesures que augmenten la robustesa i la capacitat de resposta de la planta en cas de successos crítics de tota mena.

A hores d'ara, Ascó i Vandellòs tenen cadascuna el seu propi CAGE pràcticament finalitzat. Una mesura que permetria actuar durant un mínim de 72 hores per gestionar una possible emergència nuclear a les instal·lacions.

D'altra banda, l'ANAV té previst demanar, l'estiu que ve, la renovació del permís d'explotació de la central de Vandellòs, que expirarà el juny del 2020. El permís de la central d'Ascó s'acabarà l'octubre del 2021. En principi, la renovació hauria de ser per deu anys, malgrat que el director general de l'ANAV, José Antonio Gago, no ho va confirmar ahir. I és que l'Estat i l'associació estan mantenint negociacions sobre aquest tema.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: