Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

CoopCamp obre un nou punt d’atenció a Tarragona

Tarragona Impulsa es converteix en l’espai de referència de l’Ateneu Cooperatiu del Camp a la comarca del Tarragonès

Presentació del nou punt d'atenció de CoopCamp, que té per objectius fomentar l’economia social i el cooperativisme a les comarques de Tarragona Presentació del nou punt d'atenció de CoopCamp, que té per objectius fomentar l’economia social i el cooperativisme a les comarques de Tarragona CEDIDA
Empreses Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Febrer 2018 13:22

L’Ateneu CoopCamp encapçala, un any més, el projecte dels Ateneus Cooperatius a les comarques tarragonines. L’organització forma part d’una xarxa de catorze ateneus impulsada des del programa 'aracoop' del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i ofereix un servei gratuït d’informació i acompanyament a persones que desitgin constituir-se com a cooperativa per tirar endavant el seu projecte empresarial. El director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona, ha afirmat que “l’àmbit de les cooperatives és sostenible i genera ocupació de qualitat. Les cooperatives són les que millor han aguantat l’embat de la crisi. D’aquí que la Generalitat hagi plantejat el projecte dels Ateneus Cooperatius i els hagi donat continuïtat durant el 2018”.

CoopCamp, que dóna servei a les sis comarques del Camp de Tarragona, aquest any obre un nou punt d’atenció estable a Tarragona amb tècnics propis de referència, amb l’objectiu d’apropar-se a individus i col·lectius que vulguin informar-se sobre el cooperativisme i l’economia social com a model empresarial, així com donar resposta a necessitats concretes de la realitat tarragonina. El punt d’atenció s’ubica a les instal·lacions de Tarragona Impulsa, una de les organitzacions membres de CoopCamp i que enguany reforça la col·laboració iniciada el 2017. el regidor d'Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de Tarragona, Francesc Roca, ha exposat que “la millora de l’ocupabilitat és un objectiu comú de les administracions i que l’assessorament per tirar endavant projectes d’emprenedoria és fonamental”. En aquest sentit, el conseller ha destacat la voluntat de seguir col·laborant amb CoopCamp i el compromís de l’Ajuntament de Tarragona per promoure el cooperativisme i l’economia social.

Una setantena d'atencions

 

L’any 2017 CoopCamp va dur a terme fins a 72 atencions a casos interessats en la fórmula cooperativa, dels quals se’n van constituir tretze, i preveu seguir incrementant-ne el nombre durant el 2018. En el cas de Tarragona, el nou punt d’atenció estarà obert tots els dimecres de 10 h a 14.30 h i de 15 h a 19 h, tot i que es podrà sol·licitar cita prèvia per rebre atenció en un horari alternatiu. Tais Bastida, membre del grup motor de CoopCamp, ha destacat que durant el mes de febrer es duran a terme dues formacions: 'Vols engegar un projecte d’empresa en col·lectiu?', que es durà a terme dimarts 13 de febrer a les 18.30 h i 'Tens dubtes a l’hora de gestionar l’activitat econòmica de la teva associació?' que tindrà lloc el dimarts 20 de febrer a les 18.30 h.

Més enllà de l’assessorament, CoopCamp segueix apostant per la creació d’una xarxa local d’entitats relacionades amb el cooperativisme i l’economia solidària. Josep Naval de SETEM, Pau Mitjans de l’Escola Escac i María Jurado de la Fundació Formació i Treball són alguns dels col·lectius que se sumen a aquesta xarxa. Tots tres han remarcat que pertànyer a l’Ateneu és una oportunitat per fer visible les diverses dimensions de l’economia social i el cooperativisme a les comarques de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: